MOPAN Suceava

Comunicat:

”In perioada desfasurarii Comandamcntului de iarna 2015 dispus de Directia de Control a Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor coordonat de domnul Director General Paul Anghel s-a inregistrat la C.J.P.C.Suceava la data de 26.12.2015 ora 19 o reclamatie privind o posibila toxiinfectie alimentara la pensiunea MEMORY din Sucevita.  O echipa  de  control  s-a  deplasat imediat la locatia mai sus mentionata, verificarea facandu-se  intre orele 20 – 24 si s-au constatat urmatoarele : referitor la conditiile de cazare s-au constatat mochete uzate si murdare, praf si panze de paianjeni, etc; la bar casa de marcat nu functiona; la blocul alimentar s-au gasit produse alimentare expirate ( smanatana si ciuperci ), vase cu ciorbe neetichetate ( nu se cunoaste data la care au fost preparate ), iar eel mai grav lucru constatat a fost lipsa contraprobelor pcntru mancarurile preparate in perioada sejurului. De asemenea la ora 21, cand normal cina trebuia sa fie servita, nu s-au gasit produsele pentru aperitiv, pastravul era depozitat in lada frigorifica fiind congelat .
Deoarece administratorul  societatii  nu  se  afla  la  pensiune  s-a  procedat  la  completarea  unei invi tatii pentru data de 28.12.201 5, data la care se va  prezenta  la  C.J.P.C.Suceava  cu  toate documentele solicitate. De  asemenea  pentru  deficientele  constatate  se  va  proceda  la  oprirea temporara a activitatii pensiunii MEMORY pana la eliminarea  acestora,  moment  in  care  o  noua echipa de control va verifica veridicitatea indepliniri i masurii  .

Comisar Sef Adjunct,

Vasile Latiș

 

Comunicat Prefectură

În urma aspectelor apărute în presă în dimineaţa zilei de 27 decembrie 2015, referitoare la toxiinfecţia alimentară de la o pensiune din Suceviţa, judeţul Suceava, o echipă formată din 3 inspectori din cadrul DSP Suceava – Serviciul de Control în Sănătate Publică, s-a deplasat la faţa locului pentru a preleva probe de apă şi alimente.
Din informaţiile primite de la ISU Suceava, în data de 26 decembrie 2015, ora 18.45 s-a primit un apel pe sistemul naţional unic de apeluri de urgenţă, prin care apelantul informa Serviciul de Ambulanţă Judeţean despre faptul că un minor în vârstă de 13 ani se simţea rău, acuzând dureri abdominale. La faţa locului s-a deplasat un echipaj SAJ care a constatat faptul că mai erau încă trei persoane ce prezentau aceleaşi simptome. Acestora li s-a acordat asistenţă medicală de specialitate la faţa locului, nefiind necesar transportul acestora la spital. Minorul a fost transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe Rădăuţi, fiind internat la secţia contagioase, de unde a şi fost externat. Se cunoaşte faptul că, ulterior, s-a mai prezentat o singură persoană la Spitalul din Rădăuţi, acuzând aceleaşi simptome, la ora actuală fiind deja externată.
În funcţie de rezultatul analizelor ce urmează a fi primite de la laboratoarele de specialitate şi a celorlalte elemente verificate, Instituţia Prefectului – judeţul Suceava va dispune, după caz, măsuri conform prevederilor legale în vigoare.

Biroul de presă al Instituţiei Prefectului – judeţul Suceava

Pensiune din Suceava închisă temporar în urma apariției unor cazuri de toxiinfecție alimentară, 5.6 out of 10 based on 5 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.6/10 (5 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava