MOPAN Suceava

Având în vedere planul de acţiune Scutul Pădurii, la data de de 25.05.2022, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 15 Vatra Dornei au valorificat mai multe informaţii deţinute pe linie de silvicultură la nivelul structurii. Astfel, au fost continuate cercetările în dosarul penal privind infracțiuni silvice, iar la 25.05.2022 s-a pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară, emis de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Vatra Dornei.

Întrucât existau date cu privire la comportamentul agresiv al persoanelor la care urma să se desfășoare percheziția, a fost solicitat sprijinul unei grupe din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Suceava.

Percheziția s-a desfăşurat pe raza comunei Dorna Arini, unde un localnic avea amplasată o instalaţie pentru debitarea materialului lemnos provenit din infracţiuni silvice.

Pentru inventarierea cantităţii de material lemnos identificată a fost solicitat sprijin din partea Gărzii Forestiere Suceava şi Ocolului Silvic Vatra Dornei. În urma verificărilor a fost identificată cantitatea de 45,519 mc lemn rotund răşinoase, 5,269 mc lemn paltin şi 27,933 mc cherestea, în valoare totală de 32.753,32 lei, pentru care bărbatul care deține locația nu a putut prezenta documente legale de provenienţă. Cantitatea de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării, fiind predată în custodia reprezentantului Ocolului Silvic Vatra Dornei.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor comiterii faptei, în cadrul dosarului penal privind infracţiunea de tăiere ilegală şi furt de arbori.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava