MOPAN Suceava

Polițiștii au reușit după activități investigative și de cercetare penală complexe să probeze activitatea infracțională a mai multor tineri care au săvârșit în ultimele trei săptămâni furturi cu un prejudiciu însemnat în zona municipiului Rădăuți și în comunele limitrofe.

Polițiștii au desfășurat 6 percheziții domiciliare în zona Rădăuți și în localitatea Ștefănești, jud. Botoșani, după administrarea materialului probator, 4 persoane fiind reșinute și introduse în arestul IPJ Suceava.

În noaptea 03/04.08.2018 persoane neidentificate au pătruns în locuinţele a două persoane din mun. Rădăuţi de unde au sustras mai multe bunuri. În urma administrării materialului probator în cauză, s-a stabilit că un tânăr bănuit că a participat la comiterea furturilor are nişte bunuri de vânzare depozitate în piața auto din Rădăuți.

La 11.08.2018, în jurul orei 05.33, polițiștii din cadrul Secţiei nr. 4 Poliţie Rurală Gălăneşti au fost sesizați prin SNUAU 112 cu privire la faptul că un bărbat din com. Frătăuții Vechi, este agresat fizic de persoane necunoscute. Cu această ocazie bărbatul a declarat verbal faptul că în dimineaţa de 11.04.2018, în jurul orei 05.00, în timp ce se afla la adresa de domiciliu, a auzit zgomote prin curtea imobilului şi a observat faptul că persoane necunoscute încercau să deschidă uşile de acces în imobil, motiv pentru care a ieşit în curte să vadă ce se întâmplă. În curte, persoana vătămată a observat două persoane necunoscute, de sex bărbătesc, care au sărit gardul imobilului şi au fugit spre un autoturism ce se afla parcat la aproximativ 50 m faţa de imobil, motiv pentru care persoana vătămată a urmărit cele două persoane cu intenţia de a le opri, moment în care cele două persoane l-au lovit.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de „tentativă la infracţiunea de furt calificat” şi „lovirea sau alte violenţe”.

În urma probatoriului administrat s-a stabilit că  doi dintre tinerii care au săvârșit furturile din noaptea de 03/04.08.2018 sunt cele două persoane care au pătruns în curtea locuinţei cu intenţia de a sustrage bunuri, iar în momentul în care au fost depistați de persoana vătămată, împreună cu soția acestuia, cei doi au exercitat violențe în scopul de a-și asigura scăparea, motiv pentru care s-a schimbat încadrarea juridică în „tentativă la infracțiunea de tâlhărie calificată”.

La 22.08.2018, orele 02:57, persoane neidentificate au pătruns fără drept în locuinţa unui bărbat din com satu Mare, de unde au sustras suma de 100 euro, 379 lei şi alte bunuri, activitatea infracţională fiind întreruptă de către soţia persoanei vătămate,care a surprins unul din autorii faptei în dormitorul locuinţei în care dormea, aceştia fugind.

În data de 24.08.2018, în baza planului de acţiune privind combaterea şi prevenirea furturilor din locuinţă al Biroului de Investigaţii Criminale Rădăuţi, a fost identificat pe raza loc. Suceviţa, un autoturism în care se aflau un tânăr de 20 ani din loc. Ştefăneşti, jud. Botoşani,  în calitate de conducător auto, un alt tânăr de 18 ani și un minor de 17 ani, ambii din mun. Rădăuți precum și un alt tânăr de 18 ani cu domiciliul în or. Ştefăneşti, jud. Botoşani,  ultimii 3 în calitate de pasageri.

Cu ocazia examinării autoturismului au fost identificate mai multe bunuri ce corespundeau descrierii bunurilor sustrase în ultima perioadă de la diverse părți vătămate.

Ca urmare a celor prezentate, s-a solicitat și obținut de la Judecătoria Rădăuți emiterea a șase autorizații de percheziții la locuințele suspecților de pe raza mun. Rădăuți, jud. Suceava și a orașului Ștefănești, jud. Botoșani.

Începând cu ora 11:00, polițiștii au pus în executare autorizațiile de percheziție emise, ocazie cu care au fost ridicate o serie de bunuri în vederea continuării cercetărilor.

În baza probatoriului administrat și sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți s-a dispus reținerea celor patru tineri pentru o perioadă de 24 de ore, aceștia fiind încarcerați în arestul  IPJ Suceava.

Cei patru suspecți urmează a fi prezentați instanței de judecată cu propuneri procedurale, fiind continuate cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale, gradului de participație a fiecărui autor, dar și în vederea recuperării prejudiciilor.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava