În cursul zilei de joi, procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Piteşti împreună cu ofişeri de poliţie judiciară din cadrul  Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Piteşti  au efectuat un număr de 34 de percheziţii domiciliare  pe în judeţele Suceava, Argeş, Satu-Mare şi Galaţi, în cadrul unei acţiuni vizând  destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de contrabandă şi spălare de bani.
Potrivit unui comunicat de presă al DIICOT, în  cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2014 un număr de 16 suspecţi au organizat pe raza municipiului Piteşti o rețea clandestină de distribuție și vânzare a țigărilor provenind din contrabandă, având roluri bine stabilite în ceea ce priveşte aprovizionarea, distribuția, depozitarea, vânzarea en-gross și en-detail.
Potrivit procurorilor, membrii grupului au  stabilit legături permanente cu sursele de aprovizionare din judeţele Suceava și Satu-Mare fiind  folosite identități false și metode specifice de disimulare a livrărilor și plăților.
Prejudiciul estimat şi provizoriu  produs   bugetului de stat este de aproximativ 2.400.000 lei. La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Piteşti urmează să fie aduse, în vederea audierii,  un număr de 34 de persoane.
Acţiunea este efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  Brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate  Suceava, Galaţi şi Satu-Mare, poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, de la Centrul Chinologic Sibiu şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău, cu 4 efective canine “detectare tutun”.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul Inspectoratului Județean de Jandarmi Argeș.
„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se precizează în comunicatul DIICOT.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava