În județul Suceava au fost efectuate astăzi percheziții domiciliare într-un dosar de evaziune fiscală din comerțul cu peruci. Într-un comunicat de presă se arată că polițiștii de combatere a criminalității organizate din Târgu Mureş, ai Direcţiei Operaţiuni Speciale și procurorii D.I.I.C.O.T. au destructurat o grupare specializată în evaziune fiscală în domeniul comerțului cu extensii de păr.
Prejudiciul cauzat este de peste 1.300.000 de euro.
Astfel, în cursul zilei de astăzi, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Târgu Mureş, ai Direcţiei Operaţiuni Speciale și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Târgu Mureş au efectuat 40 de percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat și evaziune fiscală, pe raza judeţelor Mureş, Suceava, Constanța, Argeș, Iași, Ilfov și în municipiul București.
Din cercetări a reieșit că mai multe persoane, acţionând în numele şi interesul societăţilorsau PFA-urilor ce desfăşoară în principal activităţi de comercializare a extensiilor de păr, s-ar fi constituit într-un grup infracţional organizat.
„Acţionând în numele sau în interesul societăţilor comerciale/PFA-urilor, ar fi ascuns în mod repetat sursa taxabilă cu ocazia efectuării importurilor (fie prin declararea unei cantităţi mai redusă de marfă decât cea importată, fie prin declararea unei valori mai reduse a mărfii importate decât valoarea reală) în scopul sustragerii de la plata taxelor vamale şi a taxei pe valoare adăugată”, se arată în comunicatul de presă.
Potrivit Poliției Române, marfa importată ar fi fost comercializată fără evidenţierea în actele contabile şi în alte documente legale ale persoanelor juridice a operaţiunilor comerciale efectuate şi a veniturilor astfel realizate.
În urma perchezițiilor domiciliare, au fost ridicați 4.120 de euro, 4.070 de dolari, 250 de lire, 200 de franci elveţieni şi 17.000 de lei, precum şi 17 telefoane mobile, 8 laptopuri, 3 calculatoare, 11 stickuri de memorie, 4 hard-diskuri externe, o tabletă şi 1 card de memorie.
La acțiune au participat și polițiști din cadrul B.C.C.O. Cluj-Napoca, B.C.C.O. Suceava, B.C.C.O. Constanţa, B.C.C.O. Bucureşti, B.C.C.O. Piteşti, B.C.C.O. Iaşi, Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti și I.P.J. Mureş.
Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul Poliţiei de Frontieră Române – Centrul de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucureşti-Otopeni,  al jandarmilor și al inspectorilor antifraudă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava