Concert pascal
MOPAN Suceava

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Suceava și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 9 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Suceava, pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate.

Polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, un autoturism, 8 telefoane mobile, un cântar electronic, un grinder, un pistol, mai multe plicuri cu substanțe suspecte a avea efect psihoactiv, precum și înscrisuri utile cauzei.

La data de 5 decembrie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale Suceava și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Suceava au efectuat 8 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Suceava.

Activitățile s-au desfășurat la 4 membri ai unui grup infracțional organizat, bănuiți de efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, trafic de persoane și loviri sau alte violențe.

La una dintre locuințele percheziționate, în Rădăuți, una dintre persoanele vizate a atacat și rănit, cu o sabie, pe colegul nostru, agent șef adjunct de poliție Sfichi Dan Ciprian, luptător al Serviciului pentru acțiuni Speciale Suceava, rănindu-l foarte grav la cap și braț.

În acest moment, polițistul se află la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Bărbatul în cauză a fost imobilizat imediat, cercetările fiind continuate, sub coordonarea procurorului de caz și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj asupra unui polițist aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu cu referire la tentativă la infracțiunea de omor calificat comisă pentru a se sustrage de la tragerea la răspundere penală.

Acesta a fost reținut, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, constituirea unui grup infracțional organizat, efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, trafic de persoane și loviri sau alte violențe.

Cel în cauză a mai fost arestat, tot într-o cauză instrumentată de Brigada de Combatere a Criminalității Organizate Suceva, la data de 13 iulie 2016, pentru trafic de droguri, fiind ulterior pus în libertate sub control judiciar după 30 de zile, iar în octombrie 2017 a fost ridicat și controlul judiciar, de către instanța de judecată.

În aceeași zi, polițiștii au mai pus în executare un mandat de percheziție, la membrii grupării infracționale organizate.

În urma activităților desfășurate, 8 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T., pentru audieri și dispunerea măsurilor legale.

De asemenea, polițiștii au ridicat, în vederea continuării cercetărilor, un autoturism, 8 telefoane mobile, un cântar electronic specific cântăririi stupefiantelor, un grinder, un pistol, mai multe plicuri cu substanțe suspecte a avea efect psihoactiv, precum și înscrisuri utile cauzei.

Totodată, au mai fost reținuți alți doi bărbați, membri ai grupării infracționale organizate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, trafic de persoane și loviri sau alte violențe.

Cei trei reținuți au fost prezentați Tribunalului Suceava, care a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

La activități au participat și jandarmi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava