MOPAN Suceava

În cursul dimineții zilei de marți, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei, sprijiniţi de poliţişti din cadrul Serviciului Ordine Publică şi luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava au efectuat 14 percheziţii domiciliare în municipiul Suceava, municipiul Vatra Dornei, dar şi în localităţi rurale arondate acestor municipii şi municipiului Fălticeni.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției Suceava, percheziţiile au vizat asigurarea de material probator într-un dosar penal privind tăieri ilegale de arbori şi furt de arbori. Tăierile ilegale și furturile au avut loc în mai multe rânduri şi coordonat pe parcursul anului 2016, cu complicitatea unor lucrători şi administratori de societăţi comerciale având ca profil debitarea şi prelucrarea materialului lemnos şi cu implicarea unor lucrători silvici din cadrul Ocolului Silvic Vatra Dornei.

De asemenea, în sarcina persoanelor bănuite s-a reţinut şi comiterea unor fapte asociate infracţiunilor silvice, respectiv falsuri şi uzuri de fals, abuz în serviciu influenţarea declaraţiilor, mărturie mincinoasă, etc.

În urma perchezițiilor au fost duse la audieri șapte persoane. Pentru șase dintre acestea, un inginer silvic, un pădurar, un administrator de firmă şi trei angajaţi ai societăţii s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore în baza ordonanţelor de reţinere.

În urma perchezițiilor au fost ridicate şi indisponibilizate trei vehicule cu o valoare de piaţă de peste 100.000 Euro, importante sume de bani în lei şi valută în valoare de peste 250.000 lei, alte bunuri şi înscrisuri cu valoare probatorie în cauză.

Cercetările sunt continuate de poliţişti în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale şi tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor la săvârşirea de infracţiuni.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava