Voleiul sucevean a reuşit din nou o performanţă pe plan naţional după ce echipa de juniori I CSS-LPS a reuşit să câştige titlul de vicecampioană a României, după ce anul trecut a câştigat medalia de bronz. Cu o echipă formată în majoritate din juniori ce-au evoluat foarte mult în acest sezon şi la echipa de seniori a Clubului Sportiv Municipal Suceava, CSŞ LPS Suceava a făcut un sezon aproape perfect, câştigând aproape tot ce se putea, cu un singur meci pierdut, pe terenul campioanei din acest an.

La finele săptămânii trecute, echipa antrenată de Tudor Orăşanu a luptat pentru medalie la turneul final de la Bucureşti, unde a câştigat patru din cele cinci meciuri disputate, victorii ce i-au adus argintul naţional. În prima zi a competiţiei, sucevenii s-au impus cu scorul de 3–0 în disputa cu CSŞ Buzău, o echipă pe care au mai învins-o de două ori în prima fază a acestui sezon. Apoi, CSŞ LPS Suceava a întâlnit formaţia CNNT Craiova, una dintre contracandidatele în lupta pentru o medalie, echipă a Centrului Naţional Olimpic de juniori. Elevii lui Tudor Orăşanu au început bine partida şi s-au impus în primele două seturi, dar l-au cedat pe al treilea şi au închis meciul în actul patru, câştigând cu 3–1 la seturi. În meciul al treilea, formația suceveană a pierdut în faţa echipei ce avea să devină campioană, CTF Mihai I Bucureşti, după ce a fost foarte aproape să câştige primul set, după ce a condus cu 23–22. În meciul patru, elevii lui Tudor Orăşanu au jucat destul de timoraţi, iar evoluţia scorului a fost oscilantă, cu mai multe răsturnări de scor, dar până la urmă s-au impus cu 3–2 în faţa echipei CSŞ 2 Baia Mare, victorie ce le asigura medalia de bronz.

Cu medalia de bronz în buzunar, sucevenii au făcut un joc mult mai bun în ultima întâlnire, cea care le asigura titlul de vicecampioni. Sucevenii au evoluat mult mai dezinvolt, au respectat tactica de joc şi au dominat într-un meci câştigat cu 3–1 în faţa celor de la LAPI Dej, o echipă ce a câştigat aurul la minivolei, speranţe şi cadeţi.

„A fost un sezon aproape perfect, cu un singur meci pierdut pe terenul echipei ce a devenit campioană şi căreia am fost singurii care i-au pus probleme la acest turneu final. Le mulţumesc din suflet sportivilor noştri pentru evoluţia şi sacrificiile făcut în acest campionat, mai ales celor patru de la Colegiul Naţional <Ştefan cel Mare>, care au făcut eforturi mari şi au îmbinat şcoala cu antrenamentele, fiind aproape de echipă. Mă bucur c-am reuşit pentru al doilea an să urcăm pe podium şi faţă de anul trecut să câştigăm o medalie mai strălucitoare”, a explicat antrenorul sucevenilor, Tudor Orăşanu. Deşi era accidentat, Eduard Cazacu a ajuns şi el la turneul final alături de părinţii săi, începând cu meciul trei, a fost trecut pe foaie, dar nu şi-a putut ajuta colegii din cauza unei entorse.

CSŞ LPS Suceava a avut la turneul final cu un lot format din 12 jucători: Alexandru Raţă, Ştefan Verciuc, Vlad Buhu, Tudor Ştreangă, Marius Bortă, Alexandru Roman, Iustin Cioban, Iulian Florea, Gabriel Albu, Vlad Ştreangă, Răzvan Dănilă şi Eduard Cazacu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava