Concert pascal
MOPAN Suceava

Finalul săptămânii a înregistrat o bogată activitate competiţională în rândul celor mai mici jucători de handbal care au participat la faza pe euro-regiune RO1. Băieţii şi fetele, componenți ai echipelor care au luat starul în această competiție, au fost de la grupele de copii CSȘ aflate în pregătire pe lângă LPS şi Şcoala Gimnazială Nr. 3 Suceava (an de naştere 2002 şi mai mici).

Lotul reprezentativ masculin, condus de către antrenor profesorul Iulian Dugan şi secundul profesor Cătălina Loghin, sub blazonul LPS CSȘ Suceava a s-a deplasat la Bacău. La turneul zonal au fost prezente opt echipe, aparţinând judeţelor: Bacău, Suceava, Iaşi, Neamţ şi Vaslui. Echipele combatante au susţinut partidele pe două serii. Sucevenii s-au regăsit în grupa ”de foc”, ulterior dovedindu-se şi a psihicului tare, mai ales pentru profesori, copiii simţind tensiunea mizei calificării. Alături de suceveni s-au aflat: LPS Oneşti, cea mai iute şi surprinzătoare echipă a LPS Vaslui, precum şi minihandbaliştii de la LPS Iaşi. Cu aceştia din urmă, deşi erau rivali de serie, sucevenii au legat adevărate prietenii, susţinându-se reciproc pe toată durată competiţiei. Din seria B au făcut parte: HC Buhuşi 2011, AS Handbal TOP, LPS Piatra Neamţ şi cea de a treia reprezentantă băcăuană cu cea mai frumoasă selecţie a jucătorilor de la CSȘ.
Pornind la drum doar cu gândul calificării, sucevenii au disputat prima partidă în după-amiaza sosirii la turneu. Şi-au reîntâlnit adversarii din Oneşti. Ca prim meci, psihologic vorbind, era cel mai important. În final au avut o dublă satisfacţie: victoria şi revanşa faţă de momentul anului trecut când oneştenii le-au suflat posibilitatea unei finale sucevene.

Greul se întrevedea însă abia a doua zi, cu adevărat cea a calificării. Programarea jocurilor le-a oferit o mare încercare de rezistenţă fizică, dar mai ales psihică micilor handbaliști suceveni. Motivaţi după prima victorie, câştigă confortabil şi cu ieşenii însă, după prânz, concentrarea le joacă feste. Sunt de-a dreptul răvăşiţi de avântul vasluian. Pe repriza a doua încep să-şi revină, fapt care l-a determinat pe antrenorul Liviu Gugleş să privească des şi îngrijorat tabela de scor. Faptul că n-au mai aplicat şi ascultat indicaţiile tactice folosite în meciul de dimineaţă, timpul parcă prea scurt de joc pentru o victorie nu le-a adus decât încheierea partidei în favoarea adversarului. Deşi înfrânţi, au făcut retrospectiva zonei anterioare, mulţumiţi de progresul avut într-o dispută cu vasluienii. Cu două victorii pe serie, matematic părea că sunt calificaţi. Amărăciunea ieşenilor a fost mare, calificarea lor dovedindu-se a depinde de al treilea meci al sucevenilor.
Ultimul meci l-au abordat poate cu prea multă relaxare, ştiindu-se deja calificaţi. Cu siguranţă fondul de oboseală le-a diminuat din atenţie şi randament. Nici adversarii băcăuani nu s-au străduit prea tare. În minutul şapte al primei reprize scorul era la 0, publicul se întreba amuzat dacă totuşi a început partida. Ploaie de ratări ale sucevenilor, nimic nu intra în poartă, exasperant. La pauză, 2-1 pentru suceveni, golul primindu-l din 7 metri pentru o agăţare. În ultima parte, aruncările oarbe continuă, mai mult stresându-l pe antrenorul adversar ce trăise cu ceva emoţii tranşarea partidei. În fapt, jumătate din ratările sucevenilor de-ar fi fost mingi băgate-n poartă, altfel ar fi prezentat rezultatul, detaşat. Concluzia, certă: războiul turneului încheiat, calificare obţinută cu muncă şi emoţii în patru bătălii. Proporţie de golaveraj, 30 / 28 p.

„La începutul anului competiţional obiectivul stabilit viza participarea la faza zonală. Am reuşit să-l depăşim. Cu minihandbalul mai aveam o calificare la semifinală, cea de anul trecut. Dar, majoritatea copiilor au crescut, progresând pe măsura pasiunii lor fiind preluaţi în eşalonul juniorilor IV pregătiţi de profesorul antrenor Răzvan Bernicu. Din pepiniera muncii sale au pus umărul la această calificare patru jucători de perspectivă pe care ne bazăm în continuare. Primul exemplu de unitate şi colaborare în scopul comun de a dezvolta handbalul sucevean îl oferă extraordinarul colectiv de antrenori de la LPS Suceava. Acum, cu o echipă tânără, aflată într-o etapă de armonizare a relaţiilor dintre jucători şi dornică de cât mai multe jocuri, putem să ne declarăm mulţumiţi. Luând în considerare mai mulţi factori de care a depins pregătirea, spunem că a fost un turneu bun. Provocarea e în faţa noastră la Galaţi, la mai puţin de o lună de zile, în perioada 24-26 mai.

Costurile deplasării (cazare, masă, transport) au fost la limita maximă suportată de către LPS Suceava, surpriza deosebit de plăcută a fost oferită de organizatori. Gazdele s-au întrecut pe sine reuşind să asigure participanţilor excelente condiţii de cazare şi masă. Hotelul „Sport” al DJST Bacău oferă un adevărat lux iar masa servită la restaurantul „Cascada”, gustoasă şi îndestulătoare, mai că i-a făcut pe copii să uite de ce se află în deplasare.

Copiii au avut parte şi de o binevenită şi apreciată sponsorizare în produse de patiserie, dulciuri şi sucuri, această bucurie fiind mijlocită de către un inimos părinte, Nicolae Semeniuc. Micuţii au fost ajutaţi şi însoţiţi în deplasare de către doamna Dorina Munteanu, părinte ce este permanent alături de echipă şi antrenori.

Datorită sprijinului financiar, vital şi generos al principalilor sponsori „Clubul de Iniţiativă Literară” şi „Gazeta SF” din Suceava, delegaţia masculină a reuşit să-şi acopere la limită necesarul pregătirii echipei şi participării zonale. Asupra micuţilor handbalişti se veghează în continuare prin grija deosebită şi vocea medicului Florentin Haidamac, susţinut de remarcabilii Mircea Nanu Muntean şi George Sauciuc. Vor avea parte de ajutor, evoluţia performanţelor de echipă determinând cu siguranţă amplificarea investiţiilor sponsorizante. Pentru turneul semifinal de la Galaţi deja li se pregăteşte un rând de echipamente noi” a declarat profesoara Cătălina Loghin.

Sportivii echipei LPS – CSS Suceava: Ionuţ Andreescu, Radu Sferlic, Fabian Rusu, Nikolaos Margaris, Lucian Andriescu, Ionuţ Huţan, Dennis Ilie, Dan Grigoriu, Vlad Munteanu, Vladimir Costan, Ştefan Munteanu, Victor Andrieş, Sebastian Maierean, Mihai Barbacariu, Sebastian Corduş.

Nominalizări şi evidenţieri „Cel mai bun jucător al meciului”: Fabian Rusu (meciul 1), Ionuţ Andreescu (meciul 2), Lucian Andriescu (meciul 4).

Calificare în semifinale și pentru echipa feminină LPS CSȘ Suceava

Micuţele handbaliste sucevene pregătite de către profesorii Gheorghe Gheorghiu şi Ilie Pîţu au disputat în acelaşi timp turneul zonal la Vaslui. Clasamentul zonal: Şc. Lipovăţ-Vaslui, CS OK Oneşti, LPS Suceava, Dancu-Iaşi. Etapa semifinală se va disputa în perioada 31 mai-2 iunie.
Sportivele echipei LPS Suceava: Emilia Cruşninschi, Denisa Fecioru, Simona Pop, Adriana Caşoschi, Ioana Ţurcă, Irina Gogu, Andreea Axintoaie, Camelia Drăgoi, Diana Fărtăiş, Elena Duţuc, Alina Lazăr, Roxana Moldovan, Corina Nichitean, Daria Porohniuc, Beatrice Păşcuţ.

Performanță de excepție pentru handbalul juvenil sucevean, 10.0 out of 10 based on 2 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (2 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava