Concert pascal
MOPAN Suceava

Trei medalii de aur și una de bronz au fost câștigate la judo de patru elevi de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Sf. Andrei” din  Gura Humorului care se află în subordinea Consiliului Județean Suceava la Jocurile Europene de Vară Special Olympics 2014 care s-au desfășurat în localitatea belgiană Antwerp în perioada 9-20 septembrie, a anunțat marți vicepreședintele Consiliului Județean Alexandru Rădulescu.

Sportivii suceveni au concurat la categoriile de vârstă 16-21 de ani.  Astfel, medalii de aur au câștigat Elena Mihaela Crăciun la categoria 70 de kg învingându-le prin ippon pe sportivele din Marea Britanie, Finlanda și Olanda, Mariana Șincariu la categoria 48 de kg care le-a învins tot prin ippon pe reprezentantele Rusiei, Germaniei și Ungariei și Mihai Ștefan Niculiță la categoria 55 de kg care a învins prin ippon doi sportivi din Kazahstan și unul din Azerbaidjan. Medalia de bronz a fost adjudecată de Dumitru Păduraru la categoria 60 de kg care l-a învins pe reprezentantul Ungariei.

Trebuie spus că elevii suceveni au fost pregătiți de profesorii Mihail Ciocoiu (nr. directorul Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă ”Sf. Andrei” din  Gura Humorului) și Mihai Pascal și au fost însoțiți la Antwerp de profesoara Ingrid Dîrțu. Alexandru Rădulescu a precizat că la Jocurile Europene de Vară Special Olympics 2014 de la Antwerp au participat 58 de delegații din Europa. Delegația României a avut în componență 19 sportivi și 9 antrenori care au participat la competițiile de gimnastică, bocce, judo, natație și tenis de masă. ”Sportivii au beneficiat de condiții deosebite de concurs, cazare, masă. De asemenea, au fost asigurate servicii medicale, sportivii fiind supuși unor investigații medicale amănunțite. După aceste rezultate putem trage concluzia că acolo unde există voință, implicare și dragoste pot fi depășite orice tip de bariere”, a mai spus vicepreședintele Consiliului Județean.

Pentru rezultatele deosebite obținute cei patru elevi au fost premiați luni de conducerea unității de învățământ. La Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ”Sf. Andrei” din  Gura Humorului învață elevi cu deficiențe neuropsihice.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava