Concert pascal
MOPAN Suceava

La sfârşitul săptămânii trecute, la Târgu Mureş au avut loc finalele Campionatului Naţional de Lupte pentru copii II şi juniori mici, la care au fost prezenţi peste 900 de sportivi ce au reprezentat 140 de cluburi din ţară, printre care s-au aflat şi LPS şi CSM Suceava. După două titluri câştigate la copii II, delegaţia suceveană a reuşit o medalie de aur şi la juniori mici prin Teodor Chira, antrenat la Liceul cu Program Sportiv Suceava de antrenorul Valerică Gherasim, sportiv ce a reuşit să devină campion naţional al României la categoria 85 de kilograme. Component al lotului naţional de juniori II, luptătorul sucevean a început în forţă competiţia şi s-a impus în primul meci prin tuş, iar în al doilea meci a câştigat cu 7–0. În meciul pentru intrarea în finala mare, Teodor Chira şi-a surclasat adversarul prin superioritate tehnică, iar mai apoi a câştigat meciul pentru titlul naţional prin tuş. Aceasta este a treia medalie câştigată în acest an de Teodor, după un loc II şi un loc III ocupate în competiţiile naţionale de juniori II. În urma evoluţiei de la aceste finale, sportivul pregătit de Valerică Gherasim a fost selecţionat în lotul României pentru Campionatul Balcanic de juniori mici.
În acelaşi concurs, alţi doi sportivi de la LPS Suceava, Teodor Vodă şi Petrişor Muntean, au fost aproape de medalia de bronz, în final ocupând locul V la 35, respectiv 85 de kilograme.
„Toţii copiii din delegaţia suceveană au avut evoluţii peste aşteptări. La Teodor Chira acest titlu de campion naţional nu este întâmplător, mai ales că este în lotul naţional de juniori II, iar în acest an a luat alte două medalii la o categorie mai mare de vârstă. Mă bucur că toţi cei trei antrenori ai delegaţiei sucevene au avut câte un campion naţional, iar aici se simte foarte bine colaborarea bună dintre LPS şi CSM Suceava. Mulţumim pentru sprijinul acordat Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, Consiliului Local şi Consiliului Judeţean Suceava şi conducerii Liceului cu Program Sportiv Suceava, care ne-au ajutat mereu”, a declarat antrenorul Valerică Gherasim.
La finalul acestei săptămâni, luptătorii suceveni vor lupta pentru medalii la finalele Campionatului Naţional de Lupte Greco-Romane pentru tineret, ce se vor disputa la Odorheiul Secuiesc.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava