MOPAN Suceava

Campionatele Naționale de Canotaj care s-au desfășurat pe parcursul săptămânii trecute la Snagov au prilejuit din nou o comportare deosebită a sportivilor de la CSM Suceava. Elevii antrenorilor Ioan Despa și Vasile Avrămia au reușit să urce de șase ori pe podiumul de premiere, cucerind o medalie de aur, două de argint și trei de bronz.

Alexandru Dănilă și Marian Văcărița au făcut o cursă foarte bună în proba de dublu categorie ușoară și au devenit campioni naționali de seniori. Campioană mondială și europeană de juniori în acest an, în barca de 8+1, Geanina Beleagă a concurat la senioare în proba de simplu categorie ușoară, unde a devenit vicecampioană națională de senioare. Sportiva a concurat și în proba de dublu vâsle, alături de colega sa Marta Omania și a încheiata cursa pe locul trei. Deși a concurat cu o barcă împrumutată de la Călărași, echipajul masculin de 8+1, format din Ionuț Bratu, Valentin Porcos, Constantin Stăut, Alexandru Dulgheru, Constantin Ștefăroi, Laurențiu Vodă, Marius Țolescu, Simion Mutu și cârmaciul Giani Florin Anton a reușit să termine cursa pe poziția a doua și să câștige medalia de argint, deși a concurat în compania unor cluburi mult mai puternice din țară. Tot cu o barcă împrumutată a reușit să urce pe podiumul de premiere, câștigând bronzul, și echipajul de 4+1 al CSM Suceava, format din Bratu, Porcos, Stăut, Ștefăroi și Anton. Cea de-a treia medalie de bronz a delegației sucevene a venit în proba de dublu vâsle masculin, unde Laurențiu Vodă și Simion Mutu au terminat pe poziția a treia.

„Îi felicit pe sportivii noștri pentru că au reușit să-și depășească emoțiile și să se ridice la nivelul adversarilor lor de la cluburi cu renume cum ar fi Steaua sau Dinamo. Dacă ținem cont și de faptul că majoritatea sportivilor noștri sunt încă juniori, atunci putem spune că rezultatele sunt foarte bune.
Noi nu avem bărci de 8+1 sau 4+1 și de aceea am împrumutat de la cei de la Călărași și în ciuda acestui fapt am urcat pe podium în ambele probe la masculin”, a declarat antrenorul Vasile Avrămia, cel ce a condus delegația suceveană la aceste naționale, deoarece Ioan Despa este plecat la Campionatul Balcanic de juniori, acolo unde din lotul României fac parte și cinci sportivi din județ, patru de la CSȘ „Nicu Gane” Fălticeni și unul de la CSM Suceava.
În luna noiembrie, canotorii de la CSM Suceava vor avea o ultimă competiție pe apă, la selecția pentru lotul național de seniori.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava