MOPAN Suceava

Directorul Liceului Teoretic „Ion Luca” din Vatra Dornei, Paul Bereholschi, a aprecizat rezultatele obținute de elevii și cadrele didactice din această unitate de învățământ în anul școlar 2018 – 2019. „Orice instituție de învățământ se definește prin performanțele obținute de elevi, acest lucru constituind un element esențial în motivarea personalului didactic și a elevilor.

În anul școlar 2018-2019,  munca intensă și implicarea din partea profesorilor și elevilor au adus Liceului Teoretic „Ion Luca ” Vatra Dornei numeroase premii, obținute în cadrul competițiilor atât la disciplinele tradiționale,  cât și la activitățile extracurriculare”, a declarat Paul Bereholschi. El a spus că palmaresul medaliilor  din anii anteriori a fost completat cu două noi medalii de bronz, obținute la etapele naționale ale olimpiadelor școlare de elevii: Borgovan Alexandru din clasa a IX-a A la  Olimpiada de informatică, îndrumat de prof. Șestac Susana și  Apetrii Georgel Claudiu din clasa a XII-a A la Olimpiada de tehnologia informației, îndrumat de prof. Todașcă Adriana.  Alți trei elevi au participat la fazele naționale ale olimpiadelor școlare: Nimigean Iulian din clasa a XI-a C  la Olimpiada de  logică, îndrumat de prof. Rotărescu Constantin, Firicel Lavinia din clasa a XII-a E la Olimpiada de psihologie, îndrumată de prof. Drăgan Delia iar Butnaru Mădălina din clasa a XI-a A la Olimpiada de educație fizică, îndrumată de prof. Vasiluț Cristian.

De asemenea, la etapele  județene ale olimpiadelor școlare, liceul dornean a fost reprezentat de un număr mare de elevi, care  și-au adjudecat  3 premii I, 4 premii II, 3 premii III și 22 de mențiuni.

„În același timp, liceenii s-au implicat și în  activitățile extracurriculare, în care au obținut rezultate notabile  la  etapele județene și naționale ale diferitelor concursuri”, a mai afirmat Paul Bereholschi. El a adăugat că în urma reevaluării Programului mondial Eco-Școala de către reprezentanții Centrului Carpato-Danubian de Geoecologie din București, a fost reconfirmată titulatura de Eco-Școală prin distincția Steagul Verde.

Paul Bereholschi a amintit și de faptul că accesarea unui grant de 5.000 de euro a condus la înființarea clubului de robotică “FutureTech”. Astfel, Membrii clubului au proiectat, construit și și programat de la zero un robot cu care au participat la sezonul 2018-1019 al celei mai mari competiții de robotică din România “ BRD First Tech  Challenge“. Prima participare a fost un real success, liceenii dorneni obținând Premiul III la Secțiunea “Design AWARD“ a fazei regionale și calificarea la etapa națională , unde au făcut o figură frumoasă clasându-se pe locul 14 din 60 de echipe participante în cadrul diviziei “ Vlaicu”.

Directorul liceului, prof. Paul Bereholschi ne-a declarat ca se mândrește cu elevii care au obținut aceste rezultate, elevi serioși, ambițioși și inteligenți, care prin performanțele lor fac cinste în primul rând școlii și în al doilea rând comunității și municipiului Vatra Dornei. „Totodată felicitări corpului profesoral care îî îndrumă și părinților care sunt alături de ei. Sincere felicitări”, a încheiat Paul Bereholschi.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava