Concert pascal
MOPAN Suceava

La sfârşitul săptămânii trecute, la Bucureşti s-au desfăşurat Campionatele Naţionale de Tir Sportiv – puşcă glonţ şi aer comprimat. În pofida faptului că au loturi formate în majoritate din juniori III, Clubul Sportiv Municipal Suceava şi Clubul Sportiv Școlar Rădăuţi au reuşit o evoluţie foarte bună câştigând nu mai puţin de nouă medalii.
În prima zi a finalelor desfăşurate la Complexul Sportiv „Iosif Sârbu”, elevii antrenorului Ștefan Buiucliu de la CSȘ Răsăuţi au evoluat în probele de puşcă aer comprimat. Echipa feminină a CSȘ Rădăuţi formată din Sara Florean, Miruna Susnovici şi Gabriela Țibu a reuşit să câştige medalia de bronz, în timp ce echipa masculină a  clubului rădăuţean, formată din Daniel Firisevici, Andrei Pavăl şi Eduard Buliga, a terminat concursul pe locul IV.
În cea de-a doua zi a concursului, în proba de puşcă glonţ poziţia culcat, echipa CSM Suceava formată din Ionuţ Slabu, Ilie Cotruţ şi Andrei Cotruţ a reuşit să câştige bronzul naţional, după Dinamo Bucureşti şi Poli Iaşi, în timp ce echipa CSȘ Rădăuţi (Daniel Firisevici, Andrei Pavăl şi Eduard Buliga) a terminat concursul pe locul IV.
În ultima zi a naţionalelor au venit şi majoritatea medaliilor pentru tiriştii din judeţ. Echipele masculine ale celor două cluburi din judeţ au câştigat câte trei medalii în trei din probele de puşcă glonţ – 3 poziţii (3×20 focuri genunchi, culcat şi picioare). CSȘ Rădăuţi a luat argintul la echipe în probele de 3×20 de focuri, 20 focuri genunchi şi 20 focuri picioare cu o echipă formată din Daniel Firisevici, Andrei Pavăl şi Eduard Buliga. În concursul individual, Daniel Firisevici, component al lotului naţional a reuşit un bronz în concursul individual la 20 focuri genunchi. Echipa CSM Suceava ( Ionuţ Slabu, Ilie Cotruţ şi Andrei Cotruţ) a punctat decisiv în aceleaşi probe în care au urcat pe podium colegii de la Rădăuţi, câştigând trei medalii de bronz la 3×20 de focuri, 20 focuri genunchi şi 20 focuri picioare.
„Rezultatele sunt foarte bune având în vedere că am avut două loturi foarte tinere formate din sportivi ce sunt încă juniori III, fără o vechime prea mare, doar doi sportivi fiind juniori II şi compenenţi ai lotului naţional, Firisevici şi Pavăl. De remarcat este faptul că echipa CSM Suceava are în componenţă doar sportivi ce provin din sistemul de protecţie socială, copii ce au venit la selecţii în 2015 şi ce au venit constant la antrenamente şi şi-au câştigat locul în echipă după multe testări fizice şi probe de control. Am beneficiat de un sprijin important din partea Primăriei şi Consiliului Local Suceava, în special a domnului viceprimar Lucian Harşovschi, fără de care nu am fi reuşit să ne desfăşurăm activitatea şi să ajungem să ne batem pentru medalii. Mulţumim conducerii CSM Suceava şi CSȘ Rădăuţi, care s-au implicat direct în activitatea noastră”, a declarat antrenorul Ștefan Buiucliu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava