MOPAN Suceava

Sportivii suceveni şi-au demonstrat abilităţile şi în probele de tir cu aer comprimat, după ce o făcuseră în cele de glonţ. Sportivii secţiilor de tir sportiv de la Clubul Sportiv Municipal Suceava şi Clubul Sportiv Școlar Rădăuţi au început sezonul concursurilor la aer comprimat cu rezultate foarte bune. În prima etapă a Campionatului Naţional la probele de puşcă şi pistol aer comprimat pentru juniori şi seniori, ce a avut loc la Oradea, toţi cei patru sportivi pregătiţi, la cele două cluburi din judeţ, de antrenorul Ștefan Buiucliu, au reuşit să se claseze pe podium. La această primă etapă au fost prezenţi  sportivi din toată ţara, de la cluburi precum Steaua, Dinamo Bucureşti, Triumf, CSM Arad, CSU Oradea, CSM Braşov, CSM Baia Mare, precum şi 30 sportivi invitaţi din Ungaria. La juniori I, Cristian Bida de la CSM Suceava, în vârstă de 19 ani, a avut o evoluţie foarte bună şi s-a clasat pe locul II, ajungând pentru prima dată în finală, alături de seniori precum campionul olimpic Alin Moldoveanu şi alţi tirişti de marcă ai României. În competiţia juniorilor II, un alt sportiv de la CSM Suceava, Alexandru Cordubaş, a făcut o figură frumoasă şi s-a clasat al doilea. La cei mai mici dintre juniori, Daniel Firisevici, pregătit de Ștefan Buiucliu la Clubul Sportiv Școlar Rădăuţi, a reuşit să se impună în competiţia rezervată juniorilor III, în timp ce colegul său de la Rădăuţi Andrei Pavăl a ocupat poziţia a doua tot la juniori III.

„Este un start frumos pentru cele două secţii în noul sezon cu arme de aer comprimat. Vreau să remarc participarea în premieră a lui Cristian Bida într-o finală în sistem open la puşcă, unde a concurat alături de performerii României la seniori, printre care s-a aflat şi campionul olimpic Alin Moldoveanu. Mă bucur că am reuşit să avem o echipă bine legată, chiar dacă au fost sportivi de la cluburi diferite, iar acest lucru îmi dă speranţe că vom avea rezultate foarte bune în noul sezon. Mulţumim Primăriei şi Consiliului Local Suceava pentru sprijinul ce-l acordă secţiei de tir sportiv de la CSM Suceava”, a declarat antrenorul Ștefan Buiucliu.

La finalul săptămânii viitoare, tiriştii din judeţ vor trage la a doua etapă a naţionalelor de aer comprimat la Iaşi, în total fiind şase etape în care sportivii din ţară trebuie să-şi facă punctajul pentru a intra în lupta pentru medalii, la turneul final. Mai mult, pe 18 decembrie, sportivii de la CSM Suceava şi CSȘ Rădăuţi vor lupta pentru medalii la Cupa României, ce se va desfăşura în Bucureşti.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava