Concert pascal
MOPAN Suceava

În ultima perioadă de timp, câteva licee şi colegii din Suceava nu mai beneficiază de terenuri şi săli de sport care să ofere elevilor posibilitatea destinderii după orele de curs. Ne gândim aici la Colegiul Naţional „Petru Rareş”, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” şi altele. În pofida acestor inconveniente, elevii găsesc resurse să facă şi sport şi să fie chiar buni la unele discipline.
Un exemplu de dorinţă de a face mişcare, de a se autodepăşi şi de a găsi timp pentru sport a fost oferit în aceste zile de elevii Colegiului de Informatică „Spiru Haret” din Suceava, unitate de învăţământ care nu beneficiază, deocamdată, de cele mai bun facilităţi pentru practicarea educaţiei fizice şi a sportului. Sub îndrumarea profesorilor Ovidiu Moroşan şi Manuel Bejinariu, echipa de baschet feminin s-a clasat pe locul III la etapa judeţeană, iar tinerii Traian Măcărescu şi Andrei Duciuc s-au calificat la faza judeţeană a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la şah, respectiv tenis de masă. Din formaţia de baschet feminin a Colegiului Naţional de Informatică „Spiru Haret” au făcut parte sportivele: Andreea Adăscăliţei, Felicia Serediuc, Rodica Danilov, Daniela Şeremet, Cristina Negrub, Ionela Irimie, Simona Palaghianu şi Gianina Ispir.
„Pentru reuşita deplasării la Rădăuţi a echipei de baschet trebuie să mulţumim comitetului de părinţi şi directorului colegiului, Virginel Iordache, care ne-au ajutat decisiv. Deasemenea mulţumim şi profesorului Mihai Airinei de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” care ne-a sfătuit la antrenamente punându-ne la dispoziţie sala de sport, dar şi experienţa personală.
Este un început timid pentru elevii colegiului nostru, însă ei au demonstrat că le place sportul şi sunt gata pentru sacrificii pentru a-l practica. Să sperăm că în curând şi tinerii de la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” vor beneficia de o sală corespunzătoare şi un teren de sport pe măsură” a declarat profesorul Ovidiu Moroşan.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava