Concert pascal
MOPAN Suceava

Un lucru foarte interesant se remarcă în ultima perioadă în mediul școlar sucevean și nu numai. Elevii suceveni, cel puțin o parte dintre ei, au mai lăsat în pace tastatura calculatorului și s-au hotărât să facă sport. Mai mult chiar, se poate spune fără a greși că cei care își dau silința la învățătură, fac același lucru și pe terenul de sport.

Un exemplu în acest sens îl reprezintă performanțele sportive realizate la finele anului școlar 2012-2013 de elevii Colegiului Național ”Petru Rareș” din Suceava. De remarcat din start faptul că aceste performanțe au fost realizate în lipsa unui teren de sport adecvat, teren care a fost stricat de câțiva ani buni și care și în prezent este impracticabil. Nu mai menționăm faptul că există zile în care câte două clase se înghesuiesc în sala de sport a Colegiului și așa cam neîncăpătoare.

În pofida acestor aspecte, elevii de la Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava s-au remarcat la aproape toate ramurile sportive din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar.

La baschet masculin categoria gimnaziu echipa instituției de învățământ sucevene s-a clasat pe locul II la faza județeană, pe aceeași poziție situându-se și formația de handbal masculin la categoria liceu. Fără nicio îndoială cea mai spectaculoasă comportare a avut-o echipa de fotbal feminin gimnaziu care a ocupat locul V la faza națională care a avut loc la începutul lunii iunie la Târgu Mureș. Din formația Colegiului Național ”Petru Rareș” Suceava care a ajuns la faza finală la fotbal feminin au făcut parte jucătoarele: Alexandra Bejinariu, Ina Ioniță, Iuliana Jureschi, Anca Sofron, Andreea Geosu, Mălina Preda, Teia Săicu, Andra Tofan, Roxana Hotinceanu, Miruna Preda, Amelia Simioniuc, Claudia Tărîță și Anca Gontariu. Pe lângă îndrumarea oferită de profesorii de specialitate ai catedrei de educație fizică și sport, sportivele au fost ajutate de experiența fotbalistică a profesoarei de matematică Gabriela Bedrulea.

Și la tenis de masă Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava a avut un reprezentant în finala pe județ, Cosmin Toporaș clasîndu-se pe locul III. La atletism, Bogdan Petroaie s-a situat pe primul loc în proba de aruncarea greutății, iar Roxana Hotinceanu s-a clasat a doua în proba de săritură în lungime.

La șah, Stefano Mirăuță (clasa a V-a) a câștigat faza județeană și s-a clasat pe VI la finala națională, în timp ce colegul său mai mare, Sebastian Pavel s-a clasat în acest an pe locul X la finala națională. O comportare deosebită, tot la șah, au avut-o și Bogdan Manghiuc (clasa XI-a E), locul II pe județ și Estera Polocoșer (clasa a X-a F), locul III pe județ.
Elevii Colegiului Național ”Petru Rareș” Suceava au participat cu succes și în alte competiții sportive. La tenis de câmp s-au remarcat Ștefan Hunceac, Mara Croitoru, Tudor Găitan și Diana Jalbă.

În competițiile de arte marțiale, Raluca Rîmbu a cucerit o medalie de argint și una de bronz în stilul Vovinam Viet-Vo-Dao, iar Iulian Fodor a devenit campion național la Qwan-Ki-Do.
Nu în ultimul rând trebuie remarcată comportarea deosebită a tinerei înotătoare Diana Dungeanu, multiplă campioană națională la natație.

”Mă bucură mult faptul că elevii noștri își găsesc timp să vină și la sport. Avem tineri care merg la olimpiadele de la diferite discipline de învățământ pentru ca apoi să vină și să transpire pe teren. Dacă în condițiile grele în care ne desfășurăm activitatea am reușit să ne prezentăm cu cinste la aproape toate ramurile sportive din cadrul Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar, sunt convins că în cazul în care vom beneficia din nou de terenul nostru de sport, atunci lucrurile s-ar îmbunătăți” a declarat profesorul Mihai Airinei, care împreună cu colegii săi Sorin Rîmbu și Constantin Vlad îi îndrumă în tainele sportului pe elevii Colegiului Național ”Petru Rareș” din Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava