Concert pascal
MOPAN Suceava

Peste 1.000 de armeni au participat, astăzi, la Hramul Mănăstirii Hagigadar. Potrivit tradiției, înainte de slujbă credincioșii armeni au urcat în genunchi dealul mănăstirii. Sfânta Liturghie arhierească, a fost oficiată de Preasfinția Sa Episcop Datev Hagopian  în alături de preoții din cadrul eparhiei armene. Cu prilejul Hramului, la Mănăstirea Hagigadar a fost adusă racla cu moaștele Sfântului Ioan Botezătorul de la Catedrala Arhiepiscopală Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil din București, spre bucuria sufletească a celor care cu aleasă simțire și mare nădejde își caută împlinirea dorințelor în acest lăcaș de închinăciune. De asemenea, cu acest prilej, în incinta mânăstirii au fost expuse fotografii ce ilustrează patrimoniul Eparhiei Armene din România.

De precizat că anul acesta s-au împlinit 510 de ani de la târnosirea Mănăstirii Hagigadar și totodată, se aniversează 620 de ani de la înființarea și recunoașterea Episcopiei Armene la Suceava.

Printre credincioșii prezenți la Hramul Mănăstirii Hagigadar s-au numărat și președintele Uniunii Armenilor din România, Varujan Vosganian și reprezentantul comunității armene în Parlamentul României, deputatul Varujan Pambuccian.

După slujbă, credincioșii au fost invitați la agapa tradițională, unde au fost serviți cu ciorbă de urechiușe.

Peste 1.000 de armeni au participat la Hramul Mănăstirii Hagigadar, unde a fost adusă racla cu moaștele Sfântului Ioan Botezătorul (FOTO), 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava