MOPAN Suceava

De la începutul conflictului armat din Ucraina, peste 1000 de mame și 1.500 de copii din această țară au beneficiat de asistență în spațiile BLUE DOT amenajate cu sprijinul UNICEF România în Vama Siret. Atât mamele, cât și copiii din Ucraina care s-au refugiat în România prin vama Siret au beneficiat de servicii de consiliere și sprijin emoțional, relaxare, respiro, sprijin pentru identificare transport și cazare etc – s-au împărțit pliante mamelor cu copii, s-a distribuit apă și mâncare pentru bebeluși, materiale igienice, cărucioare pentru copii, cartele telefonice, pampers, produse igienice, jucării, mâncare. Toate acestea au fost oferite cu sprijinul UNICEF, HHC, TAR, Salvați Copiii și al celorlalte organizații din vamă.

Potrivit unui raport transmis de conducerea Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava, peste  1000 de minori neînsoțiți, care au trecut prin Vama Siret, au fost asistați, consiliați și îndrumați în vederea obținerii documentelor necesare pentru a călători  mai departe alături de persoanele pe care părinții le-au împuternicit pentru a-i însoți. De asemenea, 39 de minori ucraineni neînsoțiți au beneficiat de măsura plasamentului în regim de urgență prin dispoziția directorului executiv, la Casa de tip Familial ”Universul Copiilor” din Rădăuți,

Tot de la începutul conflictului armat, pentru 34 de minori din Ucraina s-a dispus încetarea măsurii de plasament în termenul legal, ca urmare a reglementării situației acestora, fiind preluați de părinți, persoane fizice, reprezentanți ai ambasadelor sau ai organizațiilor acreditate, care au fost împuterniciți de părinți pentru a însoți minorii.

Ceilalți cinci minori ucraineni care încă beneficiază de măsura plasamentului sunt în cadrul Casei de tip familial ”Universul Copiilor” din Rădăuți (3 băieți și două fete),

În raportul Direcției de Asistență Socială se precizează că Centrul Maternal Suceava găzduiește de la începutul războiului în Ucraina, cu măsură de protecție, un cuplu mamă-copil, ambii minori.

„În această perioadă au fost vizitate 30 de localități, au fost identificate 137 de familii și 224 copii, 21 persoane în vârstă, un adult cu dizabilități și o femeie însărcinată. Aceștia  necesită sprijin în servicii și produse: produse alimentare, de igienă, medicamente, pampers, lapte praf, îmbrăcăminte și încălțăminte, tablete, detergenți. Necesarul de produse se transmite către Organizația Salvați Copiii și către Fundația TAR care se implică în acoperirea acestor nevoi. De asemenea, în jur de 50 de persoane din cadrul DGASPC Suceava au participat la cursuri în format fizic sau online, la cursuri de instruire privind acordarea ”primului ajutor psihologic”  pentru refugiați și victimele conflictelor armate, organizate de către CARE, WORLDVISION, UNHCR etc. În același timp, din Centrul de colectare donații, de la nivelul FDGASPC Suceava, au fost transportate donații cu mașinile DGASPC Suceava către centrele, pensiunile și familiile care cazează  refugiați din localitățile: Mănăstirea Humorului, Cacica, Marginea, Vama, Pojorâta, Gura Humorului, Sucevița, Vicovu de Jos, Rădăuți, Frătăuții Noi, Frătăuții Vechi, Arbore, Slatina și Ipotești”, se mai spune în raportul instituției sucevene.

Potrivit aceleiași surse, în continuare se oferă copiilor ucraineni rucsacuri din partea UNICEF, dar și rucsacuri  echipate cu sprijinul TAR, de către copiii din UK, care au pus în fiecare rucsac pe lângă obiecte și rechizite utile și câte o scrisoare de încurajare pentru fiecare copil ucrainean, care trece prin Vama Siret.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava