Concert pascal
MOPAN Suceava

Un număr de 523 de cadre didactice din judeţ s-au înscris pentru obţinerea gradului II, iar alţi 283 de candidaţi şi-au depus dosarele pentru gradul I. Cei mai mulţi sunt învăţători, educatori, profesori de limbă engleză şi limbă română.

Totodată, aproape 235 cadre didactice din judeţ vor să obţină definitivatul în învăţământ, în acest an. Cei mai mulţi candidaţi s-au înscris pentru învăţători, limba engleză, educaţie fizică, educatori şi limba română .

Examenul de definitivat se va organiza, începând din acest an, după reguli mai dure şi consta în două inspecţii speciale la clasă care au început deja şi o probă scrisă care va fi susţinută în luna iunie.
Înscrierea candidaţilor s-a realizat pe baza prevederilor Ministerului Educaţiei, gradele didactice putând fi obţinute de personal didactic de predare care îndeplineşte condiţiile privind studiile de specialitate, pregătirea psihopedagogică, vechimea la catedră şi performanţa profesională.

Acordarea gradului II înseamnă dobândirea de către cadrul didactic a unui plus de profesionalizare, dar şi bani în plus la leafa lunară. Pentru aprobarea înscrierii la examenul de obţinere a gradului didactic II, candidaţii trebuie să obţină calificativul de cel puţin „Bine” la evaluările anuale şi la inspecţiile şcolare din ultimii doi ani de activitate premergători înscrierii. Pentru susţinerea examenului de grad II se pot înscrie cadrele didactice calificate care au obţinut definitivatul. În caz de nepromovare, examenul pentru obţinerea gradului didactic II poate fi reluat la un interval de cel puţin doi ani şcolari.

De cealaltă parte, acordarea gradului I semnifică dobândirea de către cadrul didactic a unui nivel înalt de maturitate profesională. Pentru susţinerea examenului de grad I, cadrele didactice calificate trebuie să aibă gradul didactic II. Pentru aprobarea înscrierii la examenul de obţinere a gradului I didactic, candidaţii trebuie să obţină calificativul „Foarte bine” la evaluările anuale, la prima inspecţie curentă şi la inspecţiile şcolare din ultimii doi ani de activitate premergători înscrierii.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava