MOPAN Suceava

Asociaţia de ajutorare a copiilor şi tinerilor dotaţi, talentaţi şi din Sistemul de Protecţie a copilului aflat în dificultate „EUROACTIV” Suceava, Asociatia „ALECS GROUP” Suceava, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Instituția Prefectului Județului Suceava, Palatul Copiilor Suceava, Consiliul Judeţean Suceava şi Crucea Roşie Filiala Suceava, au organizat vineri, 19 mai 2017 un Marş Anti-violenţă, Anti-tutun, Anti-alcool şi de prevenire a accidentelor rutiere, finalizat cu simularea unui accident rutier.
Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul Săptămânii Naţionale a Voluntariatului 2017 şi a avut ca scop sensibilizarea opiniei publice și a factorilor de decizie în vederea prevenirii consumului de droguri, de plante etnobotanice și de tutun, a prevenirii accidentelor rutiere dar și a violenței, sub toate formele sale.


La Marşul Anti-Violenţă, Anti-Drog şi Anti-Tutun au participat peste 1200 de elevi, însoţiţi de 47 de cadre didactice, din unităţi de învăţământ sucevene (Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare”, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir”, Liceul cu Program Sportiv, Colegiul Naţional „Petru Rareş”, Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret”, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu”, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară, Colegiul Tehnic „Samuil Isopescu”, Colegiul Tehnic ”Petru Mușat”, Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, Liceul Tehnologic ”Mihai Eminescu” din Dumbrăveni, Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”, Şcoala Gimnazială ”Jean Bart”, Şcoala Gimnazială Nr.8 Suceava, Şcoala Gimnazială Nr.10, Școala Gimnazială ”Miron Costin”, Şcoala Gimnazială Nr.1, Şcoala Gimnazială din Mitocu Dragomirnei) pe traseul: Casa de Cultură, Instituția Prefectului Județului Suceava, Biblioteca Judeţeană, Primăria Suceava, Str. Universității, Nordic, Mărășești, finalizat în fața Prefecturii Suceava unde participanţii marşului au avut ocazia să asiste, şi în acest an, la simularea unui accident rutier soldat cu victime, cu intervenţii din partea echipajelor de la SMURD, Pompieri, ISU, Poliţia Rutieră, Jandarmi şi voluntarii filialei Crucii Roşii Suceava.


Acţiunea a fost avizată de către Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava care a permis elevilor din unităţile de învăţământ, însoţiţi de cadre didactice, să participe la Marşul Anti-violenţă, Anti-drog si de prevenire a accidentelor rutiere, autorizată de Primăria Municipiului Suceava și cu acordul Instituției Prefectului.
Oorganizatorii au ținut să mulţumească tuturor directorilor şi consilierilor educativi care au  contribuit la succesul acestei acţiuni: domnului Ioan Iftode de la Grupul de Firme Orizont Suceava, domnului Darie Romaniuc de la S.C. Transport Public Local Suceava, domnului Cristian Negru de la Ambianţa Com Suceava, domnului Dănuţ Ştefu de la Bucovina S.A., Cozonac Bujor Suceava, Grupului de firme Mușatinii Suceava, S.C. Manifest, Tipografia TipoArt, S.C. Alin For You Suceava.


”De asemenea ţinem să mulţumim doamnei Prefect Mirela-Elena Adomnicăi, domnului General de Brigadă Ion Burlui de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, domnului Comisar Ionuț Epurean de la Inspectoratul de Poliție, doamnei subcomisar Ana-Maria Olaru de la Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului Județean de Politie și, nu în ultimul rând, doamnei inspector școlar Marinela-Cristina Cimpoeșu de la Inspectoratul Şcolar Judeţean care au sprijinit Acțiunea ”Fii conștient, nu dependent””, a spus prof. Narcisa-Daniela Ștefănescu, din partea  Asociației ”EUROACTIV”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava