Concert pascal
MOPAN Suceava

În perioada 20.08. – 26.08.2018, poliţiştii suceveni au acţionat zilnic pentru pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale, dar şi pentru a asigura o intervenţie promptă la orice eveniment .

Pentru prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, la nivelul judeţului au acţionat, zilnic, 69 de patrule de menţinere a ordinii şi liniştii publice, dintre  care 4 au fost efectuate în colaborare cu jandarmi. Au fost asigurate 12 misiuni de asigurare a ordinii publice. S-a asigurat intervenția la 463 de evenimente,  344 dintre acestea fiind semnalate prin SNUAU 112 şi 119 prin alte mijoace.

În această perioadă, au acţionat zilnic poliţiştii rutieri având în dotare 10 aparate radar pentru monitorizarea traficului rutier şi pentru creşterea gradului de siguranţă pe drumurile publice. Poliţiştii au reținut 115 permise de conducere (14 pentru alcool, 50 pentru viteză excesivă și 51 pentru alte abateri) şi au retras  40 certificate de înmatriculare.

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii suceveni au vizat în special prevenirea producerii unor accidente şi blocaje rutiere pe principalele artere de circulaţie ( ca urmare a numărului mare de români veniţi din strainătate), nerespectarea regulilor de circulaţie de către unii participanţi la trafic şi neadaptarea conduitei conducătorilor auto la condiţiile de trafic.

Au fost aplicate 1.257 de sancțiuni contravenționale. Cele mai multe, 970 au fost aplicate la regimul rutier (5 – alcool, 388– viteză şi 577– de altă natură.), 145 la Legea nr. 61 / 1991 (ordine publică),  la  Legea 12 / 1990 ( comerț ilicit), 1 la Legea 295 / 2004 ( regimul armelor)  şi 137  la alte acte normative. Valoarea sancţiunilor aplicate a fost de  567.865 lei . De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 2.002 lei.

Au fost prinşi în flagrant 25 autori de infracţiuni, 71 de persoane sunt cercetate  şi  s-au dispuse măsuri preventive faţă de 7 persoane.  Există un total de 291 de infracţiuni sesizate (45 la regimul siguranţei rutiere, 2 de natură economică şi 244 reprezintă infracţiuni de alte genuri).

În aceeaşi perioadă au fost depistate  10  persoane urmărite la nivel naţional.

În perioada de referinţă au fost efectuate 8 activități comune cu alte instituții, dintre care: 1 cu alte structuri MAI ( jandarmi, poliție de frontieră, IGSU), cu ANAF / Garda de Mediu / ANSVSA – 2 şi cu alte instituții – 5.

Având în vedere evenimentele preconizate şi situaţia operativă înregistrată în anii trecuţi, poliţiştii vor acţiona în continuare pentru apărarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanei, a proprietăţii private şi publice, prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, precum şi pentru adoptarea celor mai eficiente măsuri pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava