Muzeul Bucovinei

Polițiștii de frontieră suceveni au confiscat nu mai puțin de 10.200 de pachete cu țigări, în valoare de  aproximativ 119.400 lei, ce urmau să fie comercializate pe piața neagră de desfacere din zonă.

Potrivit unui comunicat de presă, în data de 13 iunie, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vicovu de Sus au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu țigări, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 8:00, polițiștii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Vicovu de Sus, mai multe persoane care se deplasau de la linia de frontieră spre interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.

„S-a acționat pentru reținerea persoanelor, însă acestea nu s-au supus somațiilor legale prin voce, au abandonat coletele și au fugit. Polițiștii de frontieră au executat două focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit, fugind pe teritoriul statului vecin.

În cel mai scurt timp, au fost informate despre eveniment autoritățile de frontieră ucrainene, în vederea cercetării în comun a zonei şi a cazului”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră. La fața locului au fost descoperite 17 colete cu țigări, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 8.200 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Țigările, în valoare de aproximativ 96.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

În aceeași zi și polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări.

În jurul orei 16:20, polițiștii de frontieră au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Ulma, o persoană, care se deplasa către interiorul țării, transportând în spate colete voluminoase.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acesteia, efectuând somațiile legale prin voce, însă persoana în cauză nu s-a supus, a abandonat coletele și a fugit spre teritoriul statului vecin.

Au fost anunțate autoritățile din statul vecin, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere și cercetare a zonei.

La fața locului, au fost descoperite patru colete cu țigări de proveniență ucraineană, care au fost transportate la sediul instituției, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 2.000 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de  23.400  lei.

Și în acest caz țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor și documentarea întregii activități infracționale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava