MOPAN Suceava

În 2013, peste 100 de acte administrative emise de autorităţile locale din judeţul Suceava au fost retrimise emitentului de către Prefectură deoarece nu îndeplineau prevederile legale în vigoare. Informaţia a fost prezentată în cursul zilei de ieri în cadrul unei întâlniri pe care prefectul Florin Sinescu a avut-o cu secretarii localităţilor sucevene, în care s-a analizat activitatea din 2013 ca urmare a activităţii de control de legalitate efectuat asupra actelor administrative adoptate sau emise de către consiliile locale şi primari. Astfel, în cursul anului trecut, primăriile şi Consiliului Judeţean Sucaeva au transmis Prefecturii un număr de 48.470 de acte emise, în vederea efectuării controlului de legalitate. Dintre acestea, 234 au fost hotărâri de Consiliu Judeţean, 850 de dispoziţii emise de preşedintele Consiliului judeţean, 7.044 de hotărâri adoptate de Consiliile Locale şi 40.342 de dispoziţii emise de primari suceveni. Potrivit prefectului, pentru un număr de 107 acte administrative, emise sau adoptate de autorităţile administraţiei publice locale, s-a solicitat revocarea,modificarea sau reanalizarea actului administrativ, emitenţii dând curs solicitării Prefecturii. Sinescu a adăugat că pentru 16 acte administrative au fost formulate şi introduse acţiuni la instanţă.

„Pe ansamblu, în 2013, nu au fost probleme deosebite. Apreciez activitatea depusă şi vreau să mulţumesc pentru tot ce s-a întâmplat la nivelul unităţilor administrativ teritoriale. Ştiu ce înseamnă activitatea dumneavoastră pentru că activez de foarte multă vreme în administraţie şi ştiu că aveţi foarte multe sarcini de îndeplinit”, le-a spus Florin Sinescu secretarilor prezenţi la întâlnire.

În cea de a doua parte a întâlnirii de ieri au mai avut loc alegeri pentru completarea componenţei comisiei de disciplină care va analiza şi va propune modul de soluţionare a sesizărilor privitoare la activitatea secretarilor unităţilor administrativ teritoriale. În urma votului exprimat, din această comisie va face parte secretarul comunei Frătăuţii Noi, Marinică Sofronie. Din această comisie mai fac parte subprefectul Constantin Harasim şi secretarul judeţului, Petru Tănase.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava