MOPAN Suceava

Acesta se va desfăşura la Suceava, între 24 şi 26 mai 2013, în organizarea Asociaţiei Culturală „Lira de Aur” şi Colegiului Naţional de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava. Această a 34-a ediţie a concursului consemnează şi o premieră: recitalul dat de trei dintre membrii juriului, care va avea loc vineri, 24 mai, de la ora 19.00, în aula Colegiului de Artă. Participă: flautistul Matei Ioachimescu (Viena), clarinetisul Horia Dumitrache (Budapesta) şi pianistul Toma Popovici (Bucureşti).
Ca în fiecare an, juriul este format din personalităţi prestigioase ale vieţii muzicale româneşti şi europene şi cadre didcatice din învăţământul superior de artă. Preşedintele juriului este compozitorul şi muzicologul prof.dr. Viorel Munteanu, de la Universitatea de Arte “George Enescu” Iaşi. Finala concursului este programată penzru duminică, 26 mai, de la ora 9.00. Atunci intră în concurs toţi concurenţii cu punctaj maxim (100 de puncte), după care juriul deliberează asupra premiilor cele mai importante. De la ora 12.00, pe scena de la Dom Polski, în deschiderea Galei Concursului, va urca eleva Loredana Hreceniuc din Suceava. Ea este deţinătoarea Trofeului Lira de Aur 2012. Ca şi în aniiprecedenţi,cîstigătorul Lirei de Aur va primi din partea Centrului Cultural „Bucovina” suma de 1000 de Euro. Toţi ceilalţi finalişti vor primi, în afara sumei cuvenite premiului I, şi alte premii speciale, cu valori între 50 şi 250 de euro.
Concursul este destinat elevilor între 9 şi 19 ani, respectiv clasele III – XII, indiferent de forma de învăţămînt, particulară sau de stat. Jurizarea va fi făcută pe secţiuni şi categorii de vârstă. Hotărârile juriului sunt definitive şi de necontestat.
Partenerii Colegiului de Artă „CIPRIAN PORUMBESCU” sunt: Consiliul Judeţean Suceava, Primăria Municipiului Suceava, Centrul Cultural „Bucovina”, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava, Asociaţia Culturală „Lira de Aur” Suceava Uniunea Polonezilor din Romania „Dom Polski” şi Complexul Muzeal „Bucovina” Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Cultural
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava