MOPAN Suceava

Poliția Suceava a transmis că în prima săptămână de școală, peste 1000 de copii suceveni au fost informați cu privire la măsurile de siguranță și protecție personală. Potrivit unui comunicat de presă, în perioada 7 – 20 septembrie a.c., în județul Suceava se desfășoară campania de informare și prevenire „10 pentru Siguranță”. Campania este desfășurată de Inspectoratul de Poliție, Inspectoratul de Jandarmi, Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Agenția Națională Antidrog și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, Poliția de Frontieră, cu sprijinul Instituției Prefectului – Județul Suceava și al Inspectoratului Școlar Județean Suceava.
„În prima zi de școală, la toate unitățile de învățământ s-a asigurat prezența unui polițist sau lucrător din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și au fost prezentate cuvântul de deschidere a anului școlar dar și recomandări preventive și urări de succes. Ulterior, în perioada 10 – 13 septembrie 2019, conform domeniului de competență, fiecare lucrător al Ministerului Afacerilor Interne le-a explicat copiilor, părinților și bunicilor ce înseamnă să adopți un comportament preventiv care să te ferească de riscuri. În total au fost derulate activități de prevenire și informare în 20 de unități de învățământ, beneficiari fiind peste 1000 de elevi de toate vârstele. Violența în mediul școlar, consumul de alcool și drog, traficul de persoane, fenomenul de bullying, securitatea împotriva incendiilor siguranța rutieră, au fost câteva dintre subiectele abordate și discutate cu tinerii, dar și cu profesorii și părinții”, se precizează în comunicatul Poliției Suceava. În cadrul acțiunii au fost distribuite peste 500 de materiale cu mesaje preventive dar și alte ghiduri, stick-ere și pliante de informare. Campania are ca scop creșterea gradului de informare a elevilor, părinților și profesorilor în legătură cu riscurile infracționalității din unitățile de învățământ și zonele adiacente acestora.
Poliția Suceava a mai transmis că îmbucurător este faptul că în prima săptămână de școală, la nivelul județului nu s-au înregistrat evenimente negative cu implicarea elevilor.
De precizat că activitățile de prevenire și informare vor continua și în săptămâna viitoare, urmând a fi derulate conform unui grafic planificat alte 34 de activități în unitățile de învățământ.

Poliția Suceava a prezentat 10 sfaturi pentru ca elevii să obțină nota 10 la lecţia siguranţei:

1. Ai grijă la grupul de prieteni. Spune „NU” dacă aceștia îți propun să faci lucruri  care te pot afecta negativ pe tine sau pe alții din jurul tău!

2. Fii atent la prietenii virtuali și informațiile pe care le postezi / transmiți pe internet și pe rețelele de socializare!

3. Nu te lăsa păcălit de „bunele intenții” ale necunoscuților sau de oferte „unice” doar pentru tine din surse pe care nu le poți verifica!

4. În drumul tău spre școală sau spre casă respectă mereu regulile de circulație!

5. Ține mereu în buzunarul interior banii sau telefonul mobil!

6. Nu te lăsa „încătușat” de consumul de alcool, droguri sau alte substanțe psihoactive!

7. Refuză implicarea în munci sau activități ilegale!

8. Focul nu reprezintă un mod de distracție!

9. Nu provoca prin modul de comunicare sau prin comportament și nu răspunde la provocări!

10. Apelează la sfatul unui adult (părinți, profesori, consilieri) atunci când te afli în dificultate!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava