MOPAN Suceava

Poliţiştii suceveni au confiscat peste 110 de kilograme de peşte de la o femeie din piaţa George Enescu din municipiul Suceava. Potrivit unui comunicat de presă, o echipă de control formată din polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și reprezentanţii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava a efectuat, zilele trecute,  o verificare în Piaţa Agroalimentară „George Enescu” din municipiul Suceava. În urma controlului a fost identificată o femeie din Suceava care comercializa fără îndeplinirea condițiilor legale o cantitate de 111,45 kg de caras viu. Femeia a fost sancționată contravențional cu o amendă de 5.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr.12/1990, iar ca măsură complementară s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a cantităţii de 111,45 kg pește din specia caras, în valoare de aproximativ 1.000 lei.

De asemenea, o echipă de control din cadrul Poliției municipiului Câmpulung Moldovenesc și reprezentanţii Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava a efectuat o verificare în Piaţa Agroalimentară Centrală din localitate, ocazie cu care, la sediul unei societăți comerciale a fost găsită cantitatea de 10,59 kg de scrumbie, cu termenul de valabilitate expirat. Firma în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 1.200 lei, pentru încălcarea prevederilor H.G. nr.989/2016, iar ca măsură complementară s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a cantităţii de 10,59 kg peşte.

Poliţia Suceava a început campania „Primăvara siguranței”

Trebuie spus că polițiștii suceveni desfășoară, începând din 3 aprilie și până pe 15 iunie a.c., campania de prevenire „Primărvara siguranței”. Campania are ca scop prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului, în special în contextul apropierii Sărbătorilor Pascale dar și a minivacanței de 1 Mai. Totodată, se urmărește prevenirea actelor ilicite de comerț și siguranța consumatorului, fiind desfășurate activități de informare și control în piețe, târguri și la unitățile economice  care comercializează produse specifice acestei perioade – Postul Paștelui.

În această săptămână poliţiştii Compartimentului de Analiză Și Prevenire a Criminalității – IPJ Suceava, împreună cu polițiștii de proximitate și polițiști din cadrul secțiilor și posturilor de poliție au desfășurat activități de informare și responsabilizare la târgurile și piețele săptămânale organizate pe raza județului. Comercianților le-au fost prezentate prevederi legislative privind legalitatea actelor de comerț iar cetățenii au fost sfătuiți să achziționeze produsele alimentare doar din locurile autorizate. În paralel, polițiștii structurilor operative au derulat peste 30 de controale la unități economice și în târguri și piețe.

Potrivit unui comunicat de presă, polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava și cei din cadrul polițiilor municipale și orășenești, în cooperare cu reprezentanții Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava și ai Direcției Silvice Suceava au organizat o acțiuni în sistem integrat pe raza județului pentru prevenirea și combaterea  transportului, colectării și comercializării ilegale a produselor și subproduselor rezultate din activitățile ilegale de pescuit. În total au fost desfășurate 39 de acţiuni și controale și au fost constatate 2  infracțiuni. De asemene, au fost aplicate 82 de sancțiuni contravenționale în valoare de 87.425 lei și au fost confiscate, în total, 160,43 kg produse din pește, în valoare de 3.201 lei.

Peste 110 de kilograme de peşte viu au fost confiscate de la o femeie din piaţa George Enescu din Suceava, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava