MOPAN Suceava

Peste 120 de copii cu vârste cuprinse între 4 şi 6 ani din cadrul Grădiniţei cu Program Prelungit „Aşchiuţă” din municipiul Suceava au absolvit cu cursul de mici detectivi. După două săptămâni de „instrucţie”, constând în activităţi derulate de poliţiştii rutieri şi poliţiştii de prevenire din cadrul IPJ Suceava, copiii au dat examenul final în cadrul unei acţiuni interactive desfăşurate la sediul grădiniţei.

„Comisia de evaluare, formată din poliţişti, directorul a unităţii şi cadre didactice a fost neaşteptat de severă, însă, nivelul de cunoştinţe al micilor detectivi i-a impresionat pe toţi în mod plăcut.

Pentru a obţine titlul de „mic detectiv” copiii au trebuit să răspundă la întrebări din trei domenii diferite: siguranţă rutieră, siguranţă fizică şi siguranţă patrimonială!”, se precizează într-un comunicat al Poliţiei Suceava.

Copiii au stilizat semnele rutiere, au surprins imagini relevante legate de siguranţa stradală şi au răspuns la întrebări şi ghicitori cu teamatică rutieră.

“De asemenea, copiii prin limbajul lor simplu , dar atât de sincer şi relevant au arătat că ştiu ce înseamnă respectul faţă de colegi, de ce nu e bine să fii agresiv şi care sunt urmările unui comportament violent.

Dacă sună cineva la interfon, ce facem? O altă întrebare la care copiii au dat răspunsuri mult mai pertinente decât mulţi dintre adulţi.

Conduita şi atitudinea preventivă a tinerilor, dobândită în urma celor două săptămâni de acţiuni de informare organizate în parteneriat de poliţişti şi educatori, creează premisele dezvoltării unor tineri responsabili, care să crească, să se joace şi să înveţe în condiţii de deplină siguranţă”, a mai transmis Poliţia Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava