Concert pascal
MOPAN Suceava

Duminică, 23 aprilie, Cluburile Rotary şi Primăria Municipiului Iaşi au organizat cea de-a treia ediţie a Semimaratonului Iaşi, care a scos din casă peste 2300 de ieşeni, dintre care 1200 participanţi dornici să ajute prin mişcare. Participanţii au fost susţinuţi cu aplauze şi urale din partea publicului venit să-i încurajeze, iar voluntarii, poliţiştii, jandarmii şi ambulanţele au ajutat la buna desfăşurare a evenimentului.De la o ediţie la alta, Semimaraton Iaşi adună un număr cât mai mare de participanţi care cred în cele două cauze umanitare ale evenimentului: burse pentru copiii inteligenţi din mediul rural prin Asociaţia ProRuralis, singura asociaţie de acest gen din ţară, şi sprijin pentru copiii defavorizaţi din cartierul Dacia prin proiectul “Căsuţa cu cireşe” din cadrul Asociaţiei Salvaţi Copiii.

Cu toate că a plouat pe tot parcursul Semimaratonului, participanţii nu s-au lăsat demoralizaţi de vreme, ci au renunţat la confort pentru o cauză umanitară. Mai mult, aceştia nu s-au întrecut doar prin viteză şi rezistenţă pe pista de alergare, ci şi prin ţinutele care mai de care mai inedite pentru o competiţie sportivă, printre care amintim un concurent care s-a îmbrăcat în costumul de mire pentru sărbătorirea a zece ani de căsnicie, până la cel care a optat pentru o vestimentaţie scoţiană, formată din kilt.

Cea mai grea probă a Semimaratonului a fost cursa de 21 de km, câştigată la bărbaţi de către Mihail Bizniuc, pentru al doilea an consecutiv, iar la femei învingătoare este Magdalena Veliscu. La proba de 10 km, locul întâi la masculin este ocupat de Andrei Cucolea, iar la feminin de către Georgiana Cosmina Spiridon. Copiii nu s-au lăsat mai prejos decât adulţii, şi au luptat cot la cot pentru educaţia altor copii de vârsta lor mai puţin norocoşi, participând la trasee cuprinse între 600 metri şi 2.5 km. Semimaraton Iaşi este singura competiţie sportivă care direcţionează toate fondurile către ajutorarea copiilor defavorizaţi din Iaşi, dar şi singura activitate de genul acesta din regiunea Moldovei, strângând participanţi chiar şi din Republica Moldova, cât şi studenţi străini care locuiesc în Iaşi.

Organizatori: Clubul Rotary Iaşi Copou,Primăria Municipiului Iaşi şi Inspectoratul Scolar Judeţean

Sponsori:

Gold –  United Business Center, Digi, Ciuc Radler Natur, Palas, Digi Mobil

Silver –  Fitbit,  Mira Export, Econt, Newton

Bronz –  BMW,  Eurotex Company, Arcadia

Parteneri: Apa Vital, Mobilis, Cafeneaua noastra, Polirom Packaging, Coca Cola, Isostar

Parteneri media: Digi 24, PRO FM, Ziarul de Iaşi, IasiFun şi Wink, Clubul Fotografilor, Încotro, Radio Iaşi

Parteneri Caritabili: Rotary Iaşi, Rotary Iaşi 200, Rotary Iaşi Curtea Domneasca

Partneri Instituţionali: Inspectoratul Judeţean de Poliţie, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, I.S.U.J Iaşi, Aeroportul Iasi.

Rezultatele Semimaratonului pot fi urmărite aici: https://semimaratoniasi.ro/rezultate/

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava