MOPAN Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunțat astăzi că aproximativ 13.500 de turiști și-au petrecut minivacanța de 1 Iunie și Rusalii la unitățile de cazare din Bucovina. Gheorghe Flutur a spus că în mai multe zone turistice din județ gradul de ocupare al unităților de cazare a fost de 100%. Flutur a dat ca exemple zonele Gura Humorului, Putna-Sucevița și Vama, acolo unde toate pensiunile și hotelurile au fost pline de turiștii care au vrut să-și petreacă minivacanța de Rusalii în Bucovina. Șeful administrației județene a adăugat că la Câmpulung Moldovenesc unitățile de cazare au fost 90% pline, la Vatra Dornei – 85%, iar în Suceava procentul a fost de 75%. Gheorghe Flutur a arătat că numărul mare de turiști care au vizitat județul Suceava a făcut ca facilitățile de agrement, cum ar fi parcurile de aventură, centrele SPA sau centrele de echitație, să nu reușească să facă față tuturor solicitărilor.
„Estimăm că și în perioada următoare se va înregistra o creștere a numărului de turiști care vor veni în Bucovina. Din discuțiile cu proprietarii de unități de cazare, în această perioadă au fost și turiști străini, dar au început să vină din ce în ce mai mulți turiști din zona Ardealului. De asemenea, mulți dintre cei care și-au petrecut minivacanța de Rusalii în Bucovina au venit în special pentru turismul montan, în zona Călimani și Rarău.
Demn de remarcat este și faptul că municipiul Suceava este din ce în ce mai vizitat de turiști, punctele de atracție fiind fără doar și poate Cetatea de Scaun și celelalte obiective ale Muzeului Bucovinei”, a declarat președintele Consililui Județean Suceava.
Gheorghe Flutur consideră că și viitoarele evenimente organizate în județul Suceava, și în special Festivalul Ștefanian și Festivalul de Artă Medievală, vor atrage un număr foarte mare de turiști.
„Cele două festivaluri vor fi vârfurile evenimentelor din această vară, motiv pentru care va trebui să ne pregătim, în special în privința infrastructurii rutiere”, a declarat șeful administrației județene. În acest sens, el a amintit că a solicitat Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere să urgenteze lucrările de reparații, în primul rând pe DN 2, de la Drăgușeni, Fălticeni și până în municipiul Suceava.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Turism
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava