Concert pascal
MOPAN Suceava

Peste 13.000 de vizitatori s-au înregistrat la ediţia din acest an, a noua, a Festivalului de Artă Medievală de la Suceava, eveniment organizat de Muzeul Bucovinei, Consiliul Judeţean şi Primăria Suceava. Cifra exactă este de 13.106 din care cei mai mulţi au fost copii, 6.500. Statistica a fost prezentată de directorul adjunct al Muzeului Bucovinei, Ioan Mareş, într-o conferinţă de presă la care au mai participat directorul general al instituţiei, Emil Ursu, venit din concediu medical şi preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor.

Mareş a ţinut să sublinieze că Festivalul Medieval s-a desfăşurat în condiţii bune fără incidente. «Putem spune că Festivalul Medieval se bucură de un ecou mare în ţară şi străinătate pentru că au fost şi foarte mulţi turişti străini », a spus Mareş.

La rândul său Emil Ursu a declarat că fluxul de vizitatori la ediţia din acest an a fost unul foarte important chiar dacă mai mic decât anul trecut când la Festival au participat în jur de 19.000 de persoane. « Ziua de vineri a cântărit foarte mult în statistică întrucât a plouat şi s-au înregistrat foarte puţini vizitatori însă matematic dacă ar fi fost vreme bună am fi avut cam acelaşi număr ca anul trecut », a spus Ursu. El a oferit şi o explicaţie cu privire la decizia organizatorilor de a menţine închisă curtea interioară a Cetăţii de Scaun pe durata desfăşurării festivalului : pentru siguranţa vizitatorilor.

Despre acest lucru a vorbit şi şeful administraţiei judeţene. « Cel mai mult ne preocupă siguranţa vizitatorilor care este pe primul loc. Sîmbătă la Constanţa de exemplu la Constanţa de Ziua Marinei o fetiţă de 14 ani a căzut de peun dig de la înălţime. Vă daţi seama ce ar fi fost să avem astfel de evenimente şi la Suceava ? În ultimii trei ani de când organizăm eveninente cu sute de mii de vizitatori nu am avut decât un astfel de incindent în 2012 la prima ediţie a showului aviatic când un paraşutist a lovit la aterizare două persoane din public. Mă bucur că nu sunt asemenea greşeli de organizare pentru că responsabilitatea aparţine de fapt organizatorilor. Atunci când îţi asumi organizarea îţi asumi şi bunele şi relele », a spus Nechifor.

Preşedintele Consiliului Judeţean a ţinut să le mulţumească pentru buna organizare a Festivalului de Artă Medievală angajaţilor Muzeului Bucovinei dar şi celor de la Jandarmerie, Poliţie, Poliţia Locală şi SMURD.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava