Concert pascal
MOPAN Suceava

Zilnic sunt organizate activități de verificare și control în domeniul silvic atât în trafic pentru identificarea celor care nu respectă legislația privind transportul de material lemnos cât și la unitățile economice care au ca profil debitarea, exploatarea, depozitarea și comercializarea lemnului.

În urma ultimelor controale, polițiștii au confiscat peste 20 metri cubi lemn și au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de 15.000 lei. La data de 26.05.2023, ora 08:50, un echipaj de poliție din cadrul Poliției Municipiului Fălticeni, acționând conform planului de acțiune și în baza datelor și informațiilor de la nivelul acestei unități de poliție au identificat în trafic o autoutilitară ce transporta bușteni gater specia brad din direcția Râșca către sat Moișa, comuna Boroaia. Imediat, folosind autospeciala s-a procedat la urmărirea și oprirea acesteia, ocazie cu care s-a stabilit că autoutilitarea era condusă de către un bărbat domiciliat în comuna Boroaia, sat Moișa și transporta material lemnos fără documente. S-a procedat la verificarea legalității transportului depistat prin interogarea bazei de date specifice, respectiv platforma sumal 2.0, rezultând faptul că pentru transport nu existau avizele necesare.

S-a solicitat sprijin de specialitate Ocolului Silvic Fălticeni pentru inventarierea materialului lemnos, constatându-se existența cantității de 6,654 m3 bușteni gater specia brad.  Polițiștii au dispus sancționarea  cu amendă în sumă de 10.000 lei conform art. 19 alin. 2 lit c) din Legea 171/2010 și confiscarea fizică (faptică) a cantității de 6,654 m3 bușteni gater specia brad, în valoare de 3.393 lei. Materialul lemnos confiscat fiind depozitat și preluat în custodie de către OS Fălticeni. De asemenea, având în vedere Planul de Acţiune pe linia prevenirii și combaterii activităților ilegale din domeniul circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialelor lemnoase ”Scutul Pădurii”, în perioada 24.05. – 26.05.2023, polițiștii din cadrul Secţiei 15 de Poliţie Rurală Vatra Dornei, împreună cu specialiști din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, au procedat la efectuarea de controale la două societăți comerciale, ce au ca profil de activitate debitarea materialului lemnos. La finalizarea verificărilor, s-a constatat faptul că pentru cantitățile de 14,01 m3, lemn lucru rășinoase, în valoare totală de 3.544 lei și 0,91 m3 cherestea, în valoare totală de 841 lei administratorii societăților nu deţineau documente legale de provenienţă.  Astfel, cantitatea de material lemnos a fost confiscată, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 5000 lei, în baza art. 19, alin. 1, lit. a și b din Legea 171/2010.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava