MOPAN Suceava

Peste 200 de poliţişti suceveni acţionează zilnic în zonele turistice din judeţ pentru prevenirea faptelor antisociale şi creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor.

Din dispoziția șefului Poliției Române, chestor-general de poliție Petre Tobă şi urmare a măsurilor dispuse de conducerea IPJ Suceava, polițiștii din structurile de ordine și siguranță publică, poliție rutieră, poliție transporturi, precum și din celelalte structuri acționează în zilele de sâmbătă și duminică pentru prevenirea faptelor antisociale, siguranța traficului rutier și depistarea celor care comit fapte antisociale.

Sunt monitorizate în special traseele de deplasare către zonele turistice ale judeţului și zonele de agrement, precum şi sectoarele de drumuri naţionale şi europene.

„De asemenea, pe lângă prezența activă în trafic, polițiștii utilizează aparatele de înregistrare vitezei de deplasare a autovehiculelor, acestea fiind amplasate în cascadă. Polițiștii de la transporturi sunt prezenți pe trenurile de călători pentru a asigura o călătorie în siguranță pentru cei care aleg să se deplaseze cu acest mijloc de transport. De asemenea, pentru prevenirea faptelor antisociale aceștia asigură patrularea în staţiile şi triajele de cale ferată. Poliţiştii sunt prezenţi la datorie pentru prevenirea faptelor antisociale, menţinerea liniştii publice şi pentru a-i descuraja și sancționa pe cei care încalcă regulile de conduită socială. ”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Suceava.

Recomandările Poliţiei Române pentru o vacanță liniștită și în siguranță:

– aveţi grijă de bunurile dumneavoastră atunci când vă aflaţi în locuri aglomerate!
– nu lăsaţi copiii nesupravegheaţi!
– nu răspundeţi la provocări cu violenţă, încercaţi să evitaţi conflictele!
– în caz de urgenţă, sunaţi la numărul 112, suntem la datorie!

De asemenea, poliţiştii le recomandă următoarele conducătorilor de autovehicule:

– în cazul deplasărilor în intervalele de timp caniculare, se recomandă opririle dese în vederea repausului şi hidratării, iar pe cât posibil staţionarea autovehiculului să fie efectuată în zone umbrite.
– planificaţi-vă, pe cât posibil, deplasările cu mașina în afara intervalului orar 10-18.
– atunci când în autovehicul se regăsesc copii sau bătrâni, este recomandabil ca aceştia să fie protejaţi de razele directe ale soarelui. Copiii nu vor fi lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate la soare, iar transportul lor pe distanţe lungi nu se va efectua în vehicule fără posibilităţi de climatizare.
– înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului şi, în special, a presiunii în pneuri, gradului de îmbătrânire şi uzură al acestora şi al racordurilor, precum şi verificarea instalaţiei de climatizare.
– nu conduceţi dacă vă simţiţi obosiţi!
– posesorii de permis de conducere cu afecţiuni medicale (cardiovasculare, neurologice sau endocrine) sunt sfătuiţi să renunţe să conducă autovehicule pe drumurile publice în intervalul menţionat.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava