Concert pascal
MOPAN Suceava

Sâmbătă, 05 octombrie, s-a desfăşurat conferința SuperTeach Suceava, evenimentul ce a găzduit discursuri și ateliere privind modul în care schimbarea mentalității profesorilor poate avea un impact pozitiv în sistemul educațional românesc. Conferința, care a avut loc în cadrul Teatrului „Matei Vișniec”, a reunit peste 300 de profesori interesați de a afla mai multe informații despre cum pot încuraja potențialul de evoluție al elevilor la clasă.

„Conferința SuperTeach a fost o ocazie excelentă pentru profesori de a se conecta cu oameni de succes din diverse domenii și de a vedea cum pot face lucrurile diferit, astfel încât să poată descoperi măreția în fiecare copil. Am adus laolaltă antreprenori și profesori talentați care au aplicat metode creative de predare. Am vrut, cu această ocazie, să le reamintim profesorilor că ei reprezintă baza sistemului educațional și că orice schimbare profundă nu poate începe decât cu ei”, spune Cristina Gheorghe, Director al Institutului Dezvoltării Personale și unul dintre co-fondatorii proiectului SuperTeach.

„Companiile au nevoie de tineri care să se adapteze rapid și care să fie deschiși spre colaborare. Din perspectiva noastră, a antreprenorilor, profesorii sunt principalii noștri aliați în formarea acestor copii.” spune Dragoș Anastasiu, co-fondator al programului. „De când am inițiat proiectul SuperTeach, am interacționat cu peste 5.000 de profesori care își doresc să schimbe în bine sistemul educației din România. Acesta este doar începutul. Avem nevoie ca toți profesorii să înțeleagă că schimbarea stă în mâinile lor – numai astfel putem forma generații viitoare creative“,  a încheiat el.

La Conferința SuperTeach au fost invitați 16 vorbitori care au ținut atât discursuri inspiraționale, cât și workshop-uri practice, pe teme precum predarea matematicii în stil singaporez, modalitățile de transformare a orelor de școală în poveste sau predarea cu ajutorul jocurilor muzicale.

Printre vorbitorii invitați s-au numărat Felix Tătaru – Președinte fondator al GMP Group și fondator Itsy Bitsy FM, Claudia Chiru – profesor formator SuperTeach, fondatorul SAGA Kid, Daniela Ceredeev și Ana Maria Rusu – profesori MERITO, Elena Manuela David – director CCD Suceava, Petronela Petrea – director AVE, precum și alte personalități care, prin inițiativele și proiectele lor, au îmbunătăţit sistemul educaţional românesc.

SuperTeach este un proiect care a pornit de la ideea de a schimba sistemul educațional românesc cu ajutorul profesorilor, scopul final fiind de a dezvolta și de a susține măreția din fiecare copil. Proiectul are trei etape:

1.Conferințele SuperTeach, destinate profesorilor care își doresc să descopere cum pot transforma modul în care interacţionează şi relaționează cu elevii la clasă;

2. Programul de formare Mentalitatea Deschisă în Educație –  curs oferit gratuit, creat de Institutul Arbinger, lider global în schimbarea mentalității și susținut de Institutul Dezvoltării Personale, în urma căruia participanții sunt certificați și primesc acces la platforma internațională de resurse Arbinger. Acest curs poate fi completat ulterior și de Formarea de Formatori, un curs ce le oferă ocazia de a deveni formatori SuperTeach pentru alți profesori interesați de program;

3. Susținerea profesorilor astfel antrenați în a dezvolta, la rândul lor, comunități locale de profesori care să folosească aceste metode și instrumente de relaționare cu copiii.

Despre Proiectul SuperTeach

SuperTeach este o inițiativă originală susținută de Romanian Business Leaders (RBL), cea mai importantă comunitate de antreprenori și executivi de top din România, în parteneriat cu Grupul EDUCATIVA și Institutul Dezvoltării Personale.

Fondatorii proiectului SuperTeach sunt Felix Tătaru, Președinte fondator al GMP Group, unul dintre cele mai importante grupuri independente de comunicare din România, Dragoș Anastasiu, CEO al Eurolines, cel mai mare transportator de persoane din Europa, Cristina Gheorghe, Președinte al Institutului Dezvoltării Personale și Alexandru Ghiță, Președinte al Grupului Educativa.

Proiectul a pornit în 2017 sub forma unor conferințe menite să ofere inspirație profesorilor care doresc să facă o schimbare în felul în care predau și în care relaționează cu copiii. După doi ani și 14 conferințe pe întreg teritoriul țării, peste 5.000 de profesori au luat contact cu acest proiect, având impact pozitiv pentru cca 15.000 de elevi prin schimbarea mentalităţii profesorilor şi a felului în care este abordat actul educațional.

Proiectul continuă cu o serie de training-uri certificate de Mentalitate Deschisă în Educație oferite de Institutul Dezvoltării Personale, reprezentantul Institutului Arbinger în România. Până în prezent, 150 de profesori au obținut această certificare.

Profesorii astfel formați devin iniţiatori ai unor comunități locale de profesori care adoptă această transformare de mentalitate. 25 de profesori formatori deja au pornit construirea de comunități cu o mentalitate deschisă pe tot cuprinsul țării.

În 2019 au fost organizate conferințe în Brașov, Baia Mare, Alba Iulia, Galați, București, Târgu Mureș și Suceava, toate fiind sold-out. Alte conferințe urmează să se desfășoare în Brăila, Cluj-Napoca și Iași.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava