MOPAN Suceava
  • Cardurile de tichete cadou sunt beneficiul extrasalarial preferat de angajați în perioada sărbătorilor.
  • Peste 4.5 milioane de angajați din sectorul privat se vor putea bucura de carduri cadou anul acesta, cu ocazia sărbătorilor de iarnă.
  • Edenred are o rețea extinsă de parteneri, unde angajații pot folosi cardurile cadou.

Edenred, liderul pieței de beneficii extrasalariale din România, anunță că procentul angajaților care vor putea beneficia de carduri cadou anul acesta, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun este în creștere, pe fondul nevoilor din ce în ce mai diverse ale angajaților, cât și în contextul  post-pandemic, în care retenția angajaților a reprezentat o provocare pentru companiile din România. Astfel, peste 4.5 milioane de angajați vor putea primi carduri cadou de Crăciun, care pot fi folosite în rețeaua extinsă de parteneri Edenred.

„Sărbătorile sunt despre a dărui, iar în cazul companiilor sunt momentul oportun pentru a le arăta angajaților aprecierea. De multe ori însă, cadourile standard oferite angajaților nu răspund la nevoile și dorințele lor. De aceea, încurajăm angajatorii să ofere Cardul Cadou Edenred, astfel încât angajații să își achiziționeze cadourile pe care și le doresc cu adevărat. Iar datele ne arată că angajații preferă Cardul Edenred Cadou, care este și beneficiul extrasalarial preferat de angajați în perioada sărbătorilor. De asemenea, dacă ne uităm la categoriile de bunuri achiziționate, angajații folosesc cel mai mult cardul cadou pentru achiziționarea de produse electronice, cosmetice, accesorii, produse pentru casă, dar și articole vestimentare, având la dispoziție o rețea extinsă de comercianți parteneri Edenred, magazine fizice și online. Adăugând și faptul că aceste carduri sunt scutite de impozitul pe venit de 10%, dar și de contribuțiile sociale, în condițiile în care valoarea acordată este de maximum 300 de lei, ne așteptăm la o adopție și mai mare a cardurilor cadou în rândul companiilor și în beneficiul angajaților”, a declarat Codruț Nicolau, Director General Edenred România și Benefit Systems.

Cardurile cadou – cel mai dorit beneficiu extrasalarial

Conform studiului Benefit pentru primul semestru al acestui an, cardul cadou reprezintă cel mai dorit beneficiu extrasalarial, după cardul de masă. În contextul în care, anul acesta, valoarea deductibilă a cardurilor cadou, pe care angajatorii le pot acorda ocazional, a crescut de la 150 RON la 300 RON/angajat, precum și pentru fiecare copil minor al acestuia/eveniment, din ce în ce mai mulți angajați apreciază cardul cadou ca beneficiu extrasalarial.

Studiul Benefit urmărește și nivelul de accesare a categoriilor de beneficii în funcție de generația din care fac parte angajații, dar și de industriile în care activează. Astfel, cardurile cadou sunt cel mai accesate de angajații din generațiile Y (27,7%) și Z (27,3%), urmate de Gen X (25,8%) și de Baby Boomers (15,2%), ceea ce indică preferința generațiilor mai tinere pentru această categorie de beneficii. În ceea ce privește industria în care activează, angajații din call-center accesează cel mai mult cardurile cadou, cu 43,1% peste medie.

Edenred Cadou reprezintă o soluție actuală și flexibilă de motivare și recompensare, cu beneficii pentru angajatori, salariați și comercianți. Angajatorii care optează pentru acordarea tichetelor cadou pe suport electronic au mai multe beneficii: oferă pachete salariale complete, au acces la facilități fiscale, precum deductibilitate și scutire de la plata taxelor sociale.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Social
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava