Concert pascal
MOPAN Suceava

Peste 4000 de suceveni au solicitat și primit Cardul European de Asigurări de Sănătate, în primele 7 luni ale anului, cele mai multe eliberări, 850, fiind în iulie. Cardul acoperă cheltuielile de spitalizare pentru cazuri de urgență și este valabil 1 an de zile de data eliberării.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CAS Suceava, Anda Sălăgean, în primele 7 luni ale acestui an au fost eliberate 4201 carduri europene, în creștere comparativ cu aceeași perioadă a anului 2016, când au fost eliberate 3960 carduri europene.

Numarul cardurilor europene eliberate în fiecare luna a acestui an este: Ianuarie – 499, Februarie – 483, Martie – 521, Aprilie – 486, Mai – 606, Iunie – 756, Iulie – 850.

Cardul european acordat asiguratilor este gratuit si, atât cardul cât şi certificatul provizoriu, deschid dreptul titularului la servicii medicale, care devin necesare (şi nu pentru tratarea afecţiunilor existente), pe perioada deplasării într-un stat membru al Uniunii Europene, în conformitate cu legislaţia statului respectiv şi nu poate fi utilizat pe teritoriul României.

Incepand cu jumatatea lunii martie 2016, conform modificarilor legislative, perioada de valabilitate a cardului european a crescut de la 6 luni la 1 an de la data emiterii. ”Înainte de a se deplasa într-o țară membră a Uniunii Europene, recomandăm cetățenilor să se documenteze în privința funcționării sistemului de sănătate din statul în care dorește să își petreacă vacanța. Pot să acceseze site-ul www.ceass.ro sau website-ul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, www.cnas.ro. Acolo găsesc precizări”, a adăugat Sălăgean. Cardul European de Sănătate se eliberează la cerere. Cei interesați trebuie să depună la sediul casei de asigurări în evidența căreia se află o solicitare în scris, o copie după cartea de identitate sau a certificatului de naștere — în cazul minorilor. În termen de 7 zile lucrătoare de la data înregistrării în sistem a cererii vor primi cardul acasă. În situația când cetățeanul a plecat fără cardul european, se poate apela telefonic Casa de Asigurări și se eliberează un certificat provizoriu de înlocuire a cardului european, în 24 de ore, care va permite să apelarea la serviciile medicale. Pentru a obține Cardul European de Sănătate există o singură condiție: cetățenii să fie asigurați.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava