MOPAN Suceava

Peste 500 de copii şi aproape 300 de părinţi au participat în data de 30 septembrie, între orele 11.00 şi 12.30, la un curs de educație rutieră, susținut de Poliția Română în toate parcările de pe raza judeţului aparţinând unui hypermarket. Copiii, dar şi părinţii au avut ocazia să învețe cum pot deveni pietoni exemplari.

La data de 30 septembrie a.c., la nivel național, Poliția Română a organizat cea de a patra ediție a campaniei de educație rutieră „Verde la educație pentru circulație”.

Copiii, cu vârste între 4 și 10 ani, au fost invitați să participe, în sectoarele special amenajate din parcările magazinelor Lidl din întreaga țară, societate parteneră în proiect, pentru a învăța de la polițiști cum pot deveni pietoni exemplari.

La nivelul judeţului Suceava au fost organizate 6 astfel de activităţi: 3 în municipiul Suceava, 1 în municipiul Fălticeni, 1 în municipiul Rădăuţi şi 1 în municipiul Câmpulung Moldovenesc, în locaţiile special amenajate din parcările magazinelor Lidl.
16 poliţişti rutieri şi din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au participat la evenimente şi au organizat activităţi interactive cu copiii.

Alături de părinți, cei mici au aflat de la polițiști ce reguli de circulație trebuie să respecte pe drumul către școală, locul de joacă sau către casă, inclusiv semnificația semnelor de circulație.

În cadrul activităților desfășurate au fost organizate orășele miniaturale, unde copiii au aplicat cele învățate de la polițiști, pentru a demonstra că pot deveni pietoni responsabili.

Cei mai tineri participanţi la trafic au fost răsplătiți cu premii și cu materiale informative privind regulile de circulație.
Conștientizarea de către copii și părinți a importanței cunoașterii și respectării regulilor de circulație rutieră este un factor important, care contribuie, pe termen lung, la scăderea numărului de accidente rutiere.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava