Comenzi MOPAN Suceava

Comunicat de presă: Conducerea sub influența băuturilor alcoolice reprezintă una din cauzele principale ale agravării consecințelor accidentelor rutiere.
Poliția acționează permanent pentru salvarea de vieți și sancționarea celor care nu respectă regulile de circulație și pun în pericol traficul rutier.

Din analizele efectuate, s-a constatat faptul că pe perioada week – end – ului, creşte numărul persoanelor care consumă alcool şi conduc vehicule, fapt ce generează un risc rutier crescut pe şoselele judeţului.  În scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul participanţilor la trafic şi depistării conducătorilor auto care conduc autovehicule  pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice, precum şi a celor care încalcă legislaţia rutieră în vigoare, poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat acţiuni cu efective sporite în teren, pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice.
În seara de 19/20.12.2015, în doar câteva ore, peste 500 de şoferi au fost testaţi cu aparatul etilotest.
Urmare a prezenţei sporite în teren şi a acţiunilor preventive desfăşurate, nu s-au înregistrat evenimente rutiere grave cu implicarea unor şoferi aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.
De asemenea, poliţiştii au prevenit potenţiale tragedii identificând în flagrant, conducând în trafic, şoferi care s-au urcat la volan după ce au consumat alcool.

Astfel:

La data de 19.12.2015, în jurul orei 00.08, în timp ce acționa pe DJ 208V, pe raza comunei Pătrăuți, o patrulă din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Dărmăneşti a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism, însă conducătorul auto nu s-a conformat, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia, cu semnalele acustice şi luminoase în funcţiune, reușindu-se oprirea acestuia pe un drum comunal.
Conducătorul auto a fost identificat de polițiști ca fiind un localnic de 29 de ani, care din verificări a rezultat faptul că, nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

La data de 19.12.a.c., în jurul orei 03.00, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 177, în localitatea Poiana Micului, un tânăr de 27 de ani, din oraşul Gura Humorului, a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă şi a acroşat un stâlp de joasă tensiune din beton pe care l-a rupt.
În urma impactului au rezultat numai pagube materiale.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

La 20.12.2015, ora 00.25, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei oraşului Siret, a oprit pentru control pe strada Unirii din localitate, autoturismul condus de un localnic de 32 de ani.
Întrucât emana halenă, alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

La 20.12.2015, ora 00.50, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei municipiului Vatra Dornei, a oprit  pentru control pe strada Republicii din localitate, autoturismul condus de un tânăr de 25 de ani, din comuna Crucea.
Întrucât emana halenă, alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,88 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

La 20.12.2015, ora 02.14, un echipaj rutier din cadrul Poliţiei oraşului Gura Humorului, a oprit pentru control pe DJ 177, din comuna Mănăstirea Humorului, autoturismul condus de un tânăr de 20 de ani, din comuna Stulpicani.
Întrucât emana halenă, alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

La 20.12.2015, ora 02.10, o patrulă  din cadrul Secţiei 5 Poliţie Rurală Dărmăneşti, a oprit pentru control pe DJ 209D, din comuna Dărmăneşti, autoturismul cu număr de înmatriculare provizoriu condus de un localnic de 22 de ani, care nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.
Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.
De asemenea, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că autoturismul este neînmatriculat, autorizaţia provizorie de circulaţie fiind expirată din 23.07.2015.
În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluţionat procedural.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia să nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!
Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.
De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.
Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare!
Adoptaţi o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, şi efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare, evitând depăşirile care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase.
Circulaţi cu viteză adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană.
De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

IPJ Suceava

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava