MOPAN Suceava

Peste 600 de persoane au participat, astăzi, la a V-a ediție a Crosului Sucevei. Amânat Amânată cu o săptămână din cauza condițiilor meteo nefavorabile de săptămâna trecută, competiția a aliniat la start numeroși copii și adulți veniți special pentru a face mișcare.


În deschiderea competiției, viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi a declarat că îl bucură faptul că la ediția de anul acesta sunt înscriși un număr atât de mare de participanți. „Este un eveniment așteptat de către suceveni și așa cum se știe a trebuit să-l amânăm o săptămână pentru că vremea a fost nefavorabilă. Dar uitați-vă că a fost o decizie bună și corectă, iar acum vremea ține cu noi. Este un eveniment care deja are un renume și din ce în mai mulți suceveni participă la acest cros, pentru că în primul rând mișcarea înseamnă sănătate, înseamnă un lucru benefic pentru organism”, a declarat Lucian Harșovschi.

Pe de altă parte, el a spus că împreună cu cei de la Asociația Județeană de Atletism Suceava s-a lua decizia ca ediția de anul viitor a Crosului Sucevei să fie organizată în primăvară, în lunile mai sau iunie.

„Această decizie a fost luată deoarece în toamnă sunt foarte multe evenimente și noi a trebuit de foarte multe ori să amânăm acest cros pentru a-i lăsa pe alții să-și organizeze evenimentele. De aceea în mai – iunie 2019 vom organiza Crosul Sucevei, ediția a VI-a și sper eu că sucevenii să vină în număr cât mai mare după o toamnă și o iarnă de stat”, a declarat viceprimarul Sucevei.


De precizat că anul acesta, participanții s-au înscris la opt categorii de concurs. Astfel, băieții și fetele cu vârste cuprinse între 8 și 13 ani au alergat 2.000 de metri, iar juniorii și junioarele cu vârste între 14 și 19 ani 2.500 de metri. În cazul seniorilor și senioarelor din grupele de vârstă 20-26 de ani, 27-32 de ani și 33-38 de ani, distanța de alergare a fost de 2.500 de metri. Seniorii și senioarele din categoriile de vârstă 39-44 de ani și 45-49 de ani au alergat câte 2.000 de metri. În fine, la peste 50 de ani, bărbații și femeile au avut de alergat câte 2.000 de metri.

După finalizarea tuturor probelor, premierea participanților a fost făcută de primarul Sucevei, Ion Lungu, alături de viceprimarul Lucian Harșovschi, acesta din urmă participând și el la Crosul Sucevei.
Ediția de anul acesta a Crosului Sucevei a fost organizat de Primăria Suceava și de Asociația Județeană de Atletism condusă de Elena Vizitiu.

 

Peste 600 de participanți la ediția de anul acesta a Crosului Sucevei. Anul viitor competiția va avea loc în primăvară, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Sport
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava