MOPAN Suceava

Poliția de Frontieră a anunțat că în perioada minivacanței de Rusalii activitatea acestei instituții şi-a adaptat misiunile  în scopul fluidizării traficului în punctele de trecere a frontierei, precum şi pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat. Astfel, polițiștii de frontieră acționează alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică în zona de competenţă. În această perioadă, la nivelul județului Suceava, aproximativ 600 poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere.

Recomandări făcute de Poliția de Fontieră pentru perioada minivacanței de Rusalii:

  • Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei cu Ucraina, astfel încât să se preîntâmpine apariţia aglomerărilor.
  • Se recomandă pregătirea din timp a documentelor de călătorie, în vederea scurtării timpului de control.

„O situație aparte se înregistrează în ceea ce privește traficul de mărfuri, prin Punctul de Trecere a Frontierei Siret, deoarece în această perioadă se constată o creştere a numărului mijloacelor de transport marfă.  Menţionăm că, timpul pentru efectuarea controlului documentelor de către polițiștii de frontieră asupra camioanelor se păstrează în media de 5 minute/camion, iar în această perioadă, capacitatea Punctului de Trecere a Frontierei Siret este folosită la maxim.  Având în vedere că graniţa cu Ucraina reprezintă frontiera externă a Uniunii Europene, la acești timpi, se mai adaugă și cei necesari efectuării controlului celorlalte autorități. În continuare, Poliția de Frontieră are rezerve de personal pregătit, aparatură de verificare disponibilă, precum și capacitate organizatorică, pentru a gestiona întregul flux de camioane, astfel încât timpul de așteptare la automarfare sa fie unul foarte redus”, se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Polițiștii de frontieră recomandă consultarea aplicaţiei Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Nu în ultimul rând, Poliția de Frontieră a transmis că pentru aflarea condiţiilor de călătorie impuse de diferite state din lume, trebuie consultat site-ul Ministerului Afacerilor Externe, paginile dedicate misiunilor diplomatice la Bucureşti sau aplicaţia Călătoreşte în siguranţă aparţinând MAE.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava