Targul de toamna Produs in Bucovina
Comenzi MOPAN Suceava

Peste 8.000 de participanți de la 74 de școli din 5 județe ale țării au participat, sâmbătă, 2 aprilie, la activități de împădurire, plantări, ecologizări, precum și la proiecte sociale și culturale – ca parte a primei ediții a proiectului de voluntariat „Ziua Bună! Ziua Voluntarilor Mici”, organizat de Asociația Tășuleasa Social, Die Johanniter şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud. Evenimentul a avut loc cu susținerea companiei Coca-Cola HBC România, ca parte a platformei DupăNoi.ro.

Elevii, profesorii și părinții prezenți la eveniment au plantat pomi fructiferi și copaci ornamentali în 25 de locații, rezultatul zilei fiind 20.000 puieți și 1.000 de plante ornamentale plantate pe o suprafață totală de aproximativ 5 hectare de teren. În același timp, ei au lucrat la ecologizarea și amenajarea curților școlare și a parcurilor din zonă, curățând, în total, un număr de 63 de locații. Concomitent, voluntarii care au luat parte la acest proiect au contribuit la 5 proiecte culturale (spectacole, piese de teatru, concurs de povestiri) și 13 proiecte sociale (ajutorarea persoanelor în vârstă și a celor cu dizabilități).

Ziua Bună! Ziua Voluntarilor mici este un proiect unic, pornit din comunitate, pentru comunitate. Copiii au identificat nevoile comunităţilor lor, fiind ajutaţi în etapa de implementare de către voluntarii Tăşuleasa. Ne bucurăm să vedem o maturizare a mentalităţii comunităţilor locale în care ne-am implicat. Acest proiect, derulat alături de partenerii noştri de la Tăşuleasa Social, continuă educaţia despre voluntariat şi implicarea responsabilă în comunitate, teme pe care am început să le dezvoltăm încă de acum 10 ani.”, a declarat Irina Ionescu, Public Affairs & Communication Manager, Coca-Cola HBC România.

Ziua Bună! Ziua Voluntarilor Mici a fost un proiect cu ani buni de pregătire. Este proiectul pe care voluntarii Tășuleasa l-au conceput și coordonat, care s-a desfășurat în 63 de locuri diferite. Voluntarii Tășuleasa au folosit tot ce au învățat informal în proiectele pe care asociația le-a făcut. Fără un partener cum este Coca-Cola HBC, care ne este alături de 9 ani, nu am fi avut maturitatea organizațională să îl putem implementa. Ziua Bună a fost cu adevărat bună si cred ca va dura multă vreme până să se termine!”,  adaugă Alin Uhlmann Ușeriu, președinte Tășuleasa Social.

Participanții la ediția de anul acesta a proiectului „Ziua Bună! Ziua Voluntarilor Mici” au venit în mare parte din județul Bistrița-Năsăud (58 de școli), dar și din Suceava (10 școli), Mureș (4 școli) Maramureș și Neamț (câte o școală). Elevi și profesori coordonați de 90 dintre voluntarii Tășuleasa Social au conceput proiecte de voluntariat pe care le-au implementat în comunitatea din care fac parte. Aceștia au predat „lecția voluntariatului” prin exemplul personal și au contribuit la motivarea și educarea comunităţilor rurale de a organiza singure acțiuni de mediu. Toate proiectele au fost jurizate de către persoane specializate, iar la sfârșit, trei elevi au fost premiați cu o vizită de o zi a Pădurii Ecologice din campusul Tășuleasa.

Invitatul special de anul acesta a fost câștigătorul ultramartonului 6633 Ultra Arctic, Tiberiu Ușeriu, care a și luat parte la câteva dintre proiectele propuse, încurajându-i pe elevi să-și dezvolte motivația personală și să devină un exemplu pentru ceilalți.

„Ziua Bună! –Ziua Voluntarilor Mici” a fost o experiență unică pentru elevi. Tinerii au socializat și au lucrat în echipe, dar s-au și distrat, ceea ce a constituit o motivaţie în plus de a participa la alte activități de acest gen în viitor. Scopul acestui proiect a fost acela de a-i ajuta pe micii voluntari să conștientizeze rolul și responsabilitatea civică pe care le au în comunitatea lor, contribuind la o înţelegere mai bună a modului în care fiecare dintre noi poate schimba ceva în bine.

Despre Coca-Cola Hellenic

Coca-Cola Hellenic este unul dintre cei mai mari îmbuteliatori ai companiei Coca-Cola, având vânzări de peste 2 miliarde de unități. Compania activează într-o zonă geografică extinsă, având operațiuni în 28 de țări, servind o populație de aproximativ 590 milioane de oameni. Coca-Cola HBC oferă o gamă variată de băuturi răcoritoare din categoria celor carbogazoase, sucuri, apă, energizante, ceaiuri și cafea. Coca-Cola HBC promovează o dezvoltare durabilă, generând valoare pentru afacerea sa și pentru societatea în care activează. În acest sens, compania furnizează băuturi răcoritoare care satisfac nevoile diverse ale consumatorilor, încurajând în același timp un mediu de lucru deschis și desfășurându-și activitatea într-un mod responsabil astfel încât să protejeze și să mențină neschimbat mediul înconjurător, contribuind la dezvoltarea socio-economică a comunităților locale. Coca-Cola HBC este lider al industriei de băuturi in Dow Jones Sustainability Index (atât la nivel mondial cât si european) și este totodată inclusă in FTSE4Good Index.

În România, ca în toate țările în care își desfășoară activitatea, Coca-Cola deține și funcționează pe baza unui sistem propriu, incluzând toate verigile necesare producerii și distribuției produselor către consumatori. În România, Sistemul este format din Coca-Cola România (filială a The Coca-Cola Company, proprietarul mărcilor înregistrate) și partenerul său Coca-Cola Hellenic denumit Coca-Cola HBC România, care îmbuteliază și distribuie produsele Coca-Cola sub licența The Coca-Cola Company în România. Pentru mai multe informaţii legate de companie vă rugăm să vizitați site-urile www.coca-colahellenic.ro și www.thecoca-colacompany.com.

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Timp liber
SAV-COM Suceava
Bune practici pentru o batranete frumoasa
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava