Concert pascal
MOPAN Suceava

Bursa de Valori București (BVB), cea mai importantă instituție a pieței locale de capital, a susținut în ultimii ani o serie de inițiative și evenimente menite să încurajeze investițiile românilor și să contribuie la creșterea nivelului de educație financiară. BVB a venit în întâmpinarea cererii potențialilor investitori inclusiv prin creșterea activității în mediul online. De exemplu, pe canalul de YouTube al BVB au fost urmărite în ultimii doi ani 1,13 milioane de minute de educație financiară. În total, peste 670.000 de vizualizări au fost înregistrate în toată această perioadă. În acest moment, aproape 340 de videoclipuri cu teme de interes pentru potențialii investitori sunt disponibile spre vizualizare.

Videoclipurile de pe canalul de YouTube al Bursei de Valori București care au adunat cele mai multe vizualizări au fost cele privind: prezentarea portalului InvestingRomania.com, prezentarea platformei educaționale Fluent în Finanțe și o serie de episoade 7/24 Capital, proiect online lansat de BVB anul trecut cu ocazia Zilei Naționale a Investițiilor.

„Nu putem avea mai mulți investitori dacă nu avem educație financiară. Vrem ca piața de capital să devină accesibilă cât mai multor persoane, indiferent de specializarea lor în domeniul financiar. Vom continua programele de educație financiară pentru ca piața de capital să nu fie un loc exotic pentru investitorii de retail, ci un loc obișnuit pentru economiile lor,” a declarat Adrian Tănase, CEO al BVB.

„Creșterea gradului de educație financiară nu se poate face peste noapte. Este un proces continuu pe care îl susținem constant prin multiple inițiative educaționale: Forumul Investitorilor Individuali, Ziua Națională a Investițiilor, seminariile Fluent în Finanțe, cartea Prima mea Investiție și emisiunea online 7/24 Capital,” a spus Lucian Anghel, președintele Consiliului de Administrație al BVB.

România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană din punct de vedere al ratei de alfabetizare financiară a populaţiei, reiese dintr-un studiu realizat la nivel internaţional de S&P şi Banca Mondială. În medie, circa 52% dintre adulţii europeni au cunoştinţe financiare de bază, față de doar 22% în România.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava