• Pfizer va furnizaîn regim non-profit toate medicamentele și vaccinurile sale brevetate, acum și pe viitor, și care sunt disponibile în SUA sau UE, către 45 de țări cu venituri mai mici.
  • Ruanda, Gana, Malawi, Senegal și Uganda sunt primele cinci țări care s-au angajat să adere la acest acord. Oficialii din domeniul sănătății din aceste țări vor ajuta la identificarea și rezolvarea obstacolelor, dincolo de aprovizionare, pentru a informa despre implementarea acestui Acord în toate cele 45 de țări cu venituri mai mici.
  • Pfizer solicită liderilor și organizațiilor din domeniul sănătății globale să se alăture acordului, aducând expertiza și resursele lor, pentru a reduce decalajul de echitate în sănătate și pentru a contribui la crearea unei lumi mai sănătoase pentru 1,2 miliarde de oameni.

Pfizer Inc. (NYSE: PFE) a lansat astăzi „Un acord pentru o lume mai sănătoasă.” Această inițiativă revoluționară își propune să ofere toate medicamentele și vaccinurile de înaltă calitate brevetate de la Pfizer, disponibile în SUA sau Uniunea Europeană, în regim non-profit, către 1,2 miliarde de oameni din 45 de țări cu venituri mai mici. Acordul urmărește să reducă considerabil inechitățile în materie de sănătate care există între multe țări cu venituri mai mici și restul lumii.

„După cum am aflat în lansarea globală a vaccinului COVID-19, aprovizionarea este doar primul pas pentru a ajuta pacienții. Vom lucra îndeaproape cu liderii mondiali în domeniul sănătății pentru a face îmbunătățiri în procedurile de diagnostic, educație, infrastructură, stocare și multe altele. Doar atunci când toate obstacolele sunt depășite, putem pune capăt inechităților în domeniul sănătății și putem veni în sprijinul tuturor pacienților”, a declarat Albert Bourla, președintele și directorul executiv al Pfizer.

Țările semnatare ale Acordului includ toate cele 27 de țări cu venituri mici, precum și 18 țări cu venituri medii spre mici, care au trecut de la clasificarea „țări cu venituri mici” la cele cu venituri medii spre mici, în ultimii zece ani. Pfizer va lucra cu oficiali din domeniul sănătății din Ruanda, Gana, Malawi, Senegal și Uganda pentru a identifica perspectivele și oportunitățile timpurii, pentru a se asigura că toate medicamentele și vaccinurile pot ajunge la cei care au nevoie. Acest lucru va include expertiza pentru a sprijini procedurile de diagnostic, educația și formarea profesională din domeniul sănătății, dezvoltarea managementului lanțului de aprovizionare și alte îmbunătățiri în infrastructură. Expertiza dobândită în urma colaborării cu aceste cinci țări va fi aplicată pentru a sprijini lansarea proiectului în restul de patruzeci de țări vizate.

Pfizer va colabora, de asemenea, cu participanții la acord pentru a identifica căi de reglementare și procese de achiziție rapide și eficiente, pentru a reduce timpul mai lung necesar cu scopul de a face disponibile medicamente și vaccinuri noi în aceste țări.

Conform acordului, Pfizer s-a angajat să furnizeze 23 de medicamente și vaccinuri care tratează boli infecțioase, anumite tipuri de cancer și boli rare și inflamatorii. Făcând aceste medicamente și vaccinuri mai ușor disponibile se creează premisele pentru a trata bolile netransmisibile și infecțioase, care curmă viața a circa un milion de oameni în fiecare an în aceste țări, precum și bolile cronice care au un impact semnificativ asupra calității vieții pentru cel puțin alte circa jumătate de milion de persoane[1]. Pe măsură ce Pfizer lansează medicamente și vaccinurinoi, aceste produse vor fi, de asemenea, incluse în portofoliul acordului pe o bază non-profit.

Acordul urmărește, de asemenea, să stabilească un acces mai rapid la viitoarele medicamente și vaccinuri Pfizer, în regim non-profit, în cele 45 de țări, în special în cele care tratează boli care au un impact disproporționat asupra sănătății globale. Pentru a promova acest angajament, Pfizer, cu finanțare de la Fundația Bill & Melinda Gates, avansează în efortul de a dezvolta vaccinuri, în curs de autorizare, pentru prevenirea streptococului de grupă B (GBS), care este o cauză principală a decesului copiilorla naștereși a mortalității nou-născuților în țările cu venituri scăzute. Se discută, de asemenea, despre oportunitatea de a sprijini dezvoltarea vaccinului împotriva virusului respirator sincițial (RSV), un alt vaccin maternal.

„Toată lumea, indiferent unde locuiește, ar trebui să aibă același acces la medicamente și vaccinuri inovatoare, care salvează vieți”, a spus Bill Gates, co-președinte al Fundației Bill & Melinda Gates. „Acordul pentru o lume mai sănătoasă ar putea ajuta milioane de oameni din țările cu venituri mici să obțină terapiile de care au nevoie pentru a trăi o viață sănătoasă. Pfizer dă un exemplu de urmat pentru alte companii.”

„Disponibilitatea rapidă și accesibilă la cele mai avansate medicamente și vaccinuri este piatra de temelie a echității globale în domeniul sănătății. Angajamentul Pfizer în cadrul acestui Acord stabilește un nou standard în acest sens. Combinat cu investiții suplimentare în consolidarea sistemelor de sănătate publică din Africa și a autorităților de reglementare farmaceutice, acordul este un pas important către o securitate durabilă a sănătății pentru țări, indiferent de venit”, a declarat Excelența Sa Paul Kagame, Președintele Ruandei.

„Trebuie să continuăm să luptăm pentru asistență medicală de calitate pentru ca toți oamenii să trăiască o viață mai lungă, mai puternică și mai sănătoasă”, a declarat Excelența Sa președintele Nana Addo Dankwa Akufo-Addo, președintele Ganei. „Va necesita o cooperare puternică între sectorul public și cel privat. Suntem mândri să ne alăturăm acestui Acord, pentru a lucra împreună la îndeplinirea acestui obiectiv important”.

„Senegalul sprijină cu mândrie lansarea unui acord pentru o lume mai sănătoasă, pentru a îmbunătăți egalitatea de șanse în sănătate, și a aduce rezultate atât pentru oamenii din țara noastră, cât și din întreaga lume”, a declarat Excelența Sa Macky Sall, președintele Senegalului. „Împreună, vom lucra pentru o lume mai bună.”

„Cel mai grozav lucru pe care îl face acest Acord este că ajută țările cu venituri mici fără a le încălca demnitatea și integritatea lor ca oameni, deoarece este un adevărat parteneriat, care implică atât Pfizer, cât și țări precum Malawi, împărțind povara costurilor și sarcinilor legate de producția și livrarea de bunuri care vor salva milioane de vieți. Acesta este modul în care ar trebui abordate toate problemele globale”, a declarat Excelența Sa Lazarus Chakwera, Președintele Malawi.

„Este momentul să reducem decalajul egalității de șanse în domeniul sănătății”, a declarat Excelența Sa Yoweri Museveni, Președintele Ugandei. „Uganda este mândră să se alăture Acordului și ne angajăm să lucrăm împreună cu Pfizer și cu toți partenerii acestui Acord pentru a găsi noi modalități de a aborda provocările legate de accesibilitate.”

Mai multe detalii despre „Un acord pentru o lume mai sănătoasă” sunt disponibile la: Pfizer.com/Accord.

Despre Pfizer: descoperiri care schimbă viața pacienților

La Pfizer, aplicăm știința și resursele noastre globale pentru a le oferi oamenilor terapii care extind și îmbunătățesc semnificativ viața acestora. Ne străduim să stabilim standardul de calitate, siguranță și valoare în descoperirea, dezvoltarea și fabricarea produselor de îngrijire a sănătății, inclusiv a medicamentelor și a vaccinurilor inovatoare. În fiecare zi, echipele Pfizer lucrează pe piețele dezvoltate și emergente pentru a promova sănătatea, prevenția, tratamentele și vindecarea celor mai de temut boli ale timpului nostru. În concordanță cu responsabilitatea noastră, fiind una dintre cele mai importante companii biofarmaceutice inovatoare din lume, colaborăm cu furnizorii de servicii medicale, guvernele și comunitățile locale pentru a sprijini și extinde accesul la îngrijiri medicale de calitate și la prețuri accesibile în întreaga lume. De mai bine de 170 de ani, ne-am străduit să facem o diferență în bine pentru toți cei care se bazează pe noi.

Publicăm în mod obișnuit informații care pot fi importante pentru investitori pe site-ul nostru web la www.Pfizer.com. În plus, pentru a afla mai multe, vă rugăm să ne vizitați pe www.Pfizer.com și să ne urmăriți pe Twitter la@Pfizer și @Pfizer News, LinkedIn, YouTube și să ne apreciați pe Facebook la Facebook.com/Pfizer.

Notificare de divulgare

Informațiile conținute în acest comunicat sunt valabile începând cu 25 mai 2022. Compania nu își asumă nicio obligație de a actualiza declarațiile prospective conținute în acest comunicat ca urmare a unor noi informații sau evenimente sau evoluții viitoare.

Acest comunicat conține declarații anticipative despre lansarea de către companie a unui  „Acord pentru o lume mai sănătoasă”, eforturile sale de a oferi toate medicamentele și vaccinurile brevetate, actuale și viitoare, disponibile în SUA sau UE într-un mod care nu este destinat profitului, pentru 45 de țări cu venituri mai mici și colaborările sale cu lideri mondiali în domeniul sănătății, care implică riscuri și incertitudini substanțiale care ar putea face ca rezultatele reale să difere semnificativ de cele exprimate sau implicite în astfel de declarații. Riscurile și incertitudinile includ, printre altele, incertitudinile inerente cercetării și dezvoltării, inclusiv capacitatea de a îndeplini obiectivele clinice anticipate, datele de începere și/sau de finalizare pentru studiile noastre clinice, datele de depunere de reglementare, datele de aprobare de reglementare și/sau datele de lansare, precum și posibilitatea unor noi date clinice nefavorabile și analize ulterioare ale datelor clinice existente; deciziile autorităților de reglementare care afectează etichetarea, procesele de fabricație, siguranța și/sau alte aspecte care ar putea afecta disponibilitatea sau potențialul comercial al produselor Pfizer în curs de aprobare, inclusiv dezvoltarea de produse sau terapii de către alte companii; capacitățile sau capacitatea de producție; incertitudini cu privire la capacitatea de a obține recomandări de la comitetele tehnice de vaccinare și alte autorități de sănătate publică și incertitudini cu privire la impactul comercial al oricăror astfel de recomandări; incertitudinile inerente planificării afacerilor și proiectelor financiare, inclusiv, fără limitare, riscurile legate de afacerile și perspectivele Pfizer, evoluții adverse pe piețele Pfizer sau evoluții adverse pe piețele de capital din SUA sau la nivel mondial, piețele de credit, mediul de reglementare sau economiile în general; impactul COVID-19 asupra afacerii, operațiunilor și rezultatelor financiare ale noastre; și evoluții competitive.

O descriere suplimentară a riscurilor și incertitudinilor poate fi găsită în Raportul anual al Pfizer, formularul 10-K pentru anul fiscal încheiat la 31 decembrie 2021 și în rapoartele ulterioare, formularul 10-Q, inclusiv în secțiunile acestuia intitulate „Factori de risc” și „Informații prospective și factori care pot afecta rezultatele viitoare”, precum și în rapoartele sale ulterioare, Formularul 8-K; toate acestea sunt depuse la Comisia pentru Valori Mobiliare și Burse din SUA și disponibile lawww.sec.gov și www.pfizer.com.

[1]Statisticăinternărealizată pe bazadatelorcolectate de lahttps://vizhub.healthdata.org/gbd-compare/

2Eligibility (gavi.org)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Sănătate
SAV-COM Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava