Concert pascal
MOPAN Suceava

Metodele infractorilor de a face bani sunt unele dintre cele mai ingenioase, iar ele țin mereu pasul cu evoluția tehnologiei.

Una dintre metodele folosite pentru a înșela persoane pe inernet se numește phishing.

În ultima vreme, cumpărătorii de pe platforma OLX pot deveni victime ale persoanelor care se ocupă cu phishingul. Din fericire, e foarte simplu să nu cădem pradă acestor infractori dacă se respectă niște reguli minime de prevenire.

Cum funcționează?

După ce publici un anunț, ești contactat de un potențial client, care îți trimite un mesaj.

După primul mesaj îți poți da deja seama că treaba nu e deloc serioasă, pentru că e scris într-o limbă română aproximativă, cu foarte multe greșeli gramaticale.

Unele persoane ignoră și aceste prime semnale, fie pentru că nu le pasă cum scrie potențialul lor client sau sunt interesați doar să își vândă produsul.

Dacă mergi mai departe cu negocierea, momentul în care îți va trimite un link pentru a-ți achita produsul online și ți va cere datele cardului, trebuie să reprezinte în mod clar finalul conversației.

Nicio persoană fizică nu îți poate solicita datele cardului, cu atât mai puțin una care dorește să îti depună bani în cont. Așadar, în momentul în care ți se trimite un link (acesta poate semăna cu cel oficial) încheie conversația și ia-ți gândul de la încheierea vreunei tranzacții.

Sună greu de crezut că sunt oameni care își dau datele de pe card unor persoane sau că le introduc într-un formular ce apare pe vreun site clonat, culmea, pentru a le fi livrate sume de bani, dar unii chiar fac asta.

Concluzia e că platformele de comercializare bunuri on-line din Romania rămân medii sigure, atâta timp cât nu vă lăsați păcăliți și respectați reguli minime.

Plățile se fac întotdeauna prin firma de curierat, nu în mod direct de către cumpărător.

Mai multe detalii despre această metodă și despre cum vă puteți feri, găsiți și pe site-urile oficiale ale autorităților sau ale operatorilor platformelor on-line:

https://blog.olx.ro/2020/12/ai-grija-la-linkurile-false-pentru-articole-platite-vezi-cum-te-protejezi-de-cele-mai-noi-atacuri-de-phishing/

CUMPĂRĂTURI  IN SIGURANȚĂ ÎN MEDIUL VIRTUAL!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava