Concert pascal
MOPAN Suceava

Sub sloganul ,,Mănâncă responsabil”, la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă “Sf. Andrei”, din Gura Humorului, s-a desfăşurat, pe parcursul săptămînii trecute, activitatea intitulată “PIAŢA ECO – Suntem ceea ce mâncăm!”.
Începînd cu anul şcolar 2015-2016, în cadrul Programului Mondial „ECO-ŞCOALA”, Centrul din Humor a fost selectat şi acceptat, alături de 50 de unităţi şcolare din România, în Proiectul European Pilot „Mănâncă Responsabil!”. Acest proiect este finanţat de Uniunea Europeană şi reprezintă un program de acţiune orientat spre învăţarea globală în Anul European pentru Dezvoltare 2015 şi mai departe – DCI- NSAED/ 2014/339-207. Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 3 ani, concomitent în 9 state europene: Bulgaria, Cehia, Croaţia, Letonia, Malta, Polonia, Romania, Slovacia, Slovenia şi are ca principal obiectiv conştientizarea copiilor şi tinerilor cu privire la o alimentaţie sănătoasă şi durabilă.
Activitatea s-a desfăşurat, cu ocazia zilei şcolii, în cantina acesteia. În deschiderea oficială, directorul unităţii, prof. Mihail Ciocoiu, a făcut o scurtă prezentare a proiectului şi a informat toţi participanţii asupra importantei însuşirii unui stil de viaţă sănătos. La această acţiune au fost invitaţi atât elevi şi profesori din şcoală, cât şi parteneri din învăţământul de masă, precum şi din alte instituţii locale şi judeţene.
,,Piaţa Eco” a fost o piaţă a sănătăţii în care toţi invitaţii au învăţat ce înseamnă să mînînci responsabil şi cum să-ţi formezi un comportament alimentar sănătos.
Paţii proiectului au fost: formarea echipelor si stabilirea sarcinilor. Elevii au fost grupaţi astfel: o echipă a reprezentat “susţinătorii”– cei care au adus invitaţilor argumente cu privire la calitatea alimentelor expuse ( aceştia au realizat postere cu mesaje, silga, logo-ul şi formula de prezentare a proiectului ,,Mănîncă Responsabil” ca materiale suport); o alta echipă a fost “distribuitorii” – cei care au oferit şi prezentat alimente din beciul şi cămara bunicii (fructe, legume, dulceţuri, zacuscă, compoturi, murături, lactate, etc) tuturor participanţilor; echipa “ecomedicii” – unde invitaţii au fost informaţi despre beneficiile consumului de alimente sănătoase, remedii naturiste; echipa “fructele şi legumele jucăuşe” a coordonat activităţi distractive ( jocuri, întreceri şi cîntece) pentru vizitatorii pieţei; echipa “salata eco” a prezentat o gamă variată de meniuri sănătoase; echipa “mesagerii” a fost cea care a distribuit invitaţilor flyere cu mesaje referitoare la tema proiectului- ,, Mănîncă Responsabil”.
Rezultatele aşteptate în urma acestei activităţi au fost: impactul pozitiv al activităţii asupra consumului responsabil de hrană, împărtăşirea cunoştinţelor dobîndite şi promovarea lor în familie, în şcoală, în comunitate, îmbunătăţirea calităţii vieţii prin consumul responsabil de alimente şi respectarea normelor ecologice de producţie, transport şi depozitare a acestora.
La reuşita acestei activităţi au contribuit elevii şi profesorii din cadrul comitetului Eco Şcoala.

PIAŢA ECO – Suntem ceea ce mâncăm!, 10.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
Educaţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava