MOPAN Suceava
Galerie foto36 poze în acest set

Noua piață modernă cu parcare subterană din cartierul George Enescu a fost inaugurată, în această dimineață, în prezența primarului Sucevei, Ion Lungu și a viceprimarului Lucian Harșovschi. Noua piață agroalimentară din George Enescu oferă comercianților spații ultramoderne pentru vânzarea produselor. Toți comercianții au la dispoziție mese noi pentru vânzarea produselor. Clădirea pieței agroalimentare a fost împărțită în zone special delimitate pentru producători cu atestat, sector pentru legume și fructe, sector pentru obiecte de uz gospodăresc etc.

Primarul Ion Lungu a arătat că valoarea lucrărilor se ridică la 13.156 .136,63 de lei, adică aproximativ 2.600.000 de euro. El a arătat că suprafața totală construită este de 3.819,64 mp, suprafața pe care s-a realizat clădirea este de 2361 mp, iar amprenta la sol a clădirii este de 1.944,25 mp.

Primarul Sucevei a explicat că în încăperea principală destinată comercianților de legume, fructe, rădăcinoase etc., 60 % din spațiu este repartizat producătorilor autohtoni iar restul societăților comerciale. Comercianții au la dispoziție 169 de mese, iar în clădire au fost amenajate spații pentru birouri, centrală termică, grupuri sanitare. „Sunt prevăzute două sisteme complementare de încălzire: pe termoficare centralizată și pe centrală cu gaz metan. Ne vom racorda la sistemul centralizat de încălzire, care este mai ieftin astăzi. De asemenea, la parter și subsol există grupuri sanitare normale cât și pentru persoane cu dificultăți de deplasare. Piața este prevăzută cu lift pentru marfă care face legătura între parcare și zona pieței și de asemenea cu elevator pentru persoanele cu dificultăți de deplasare”, a arătat Ion Lungu.

El a mai spus că parcarea de la subsol are 70 de locuri, respectiv 59 pentru autoturisme (din care două locuri încărcări mașini electrice), 11 locuri pentru motociclete, scutere și biciclete. De asemenea la subsol este adăpost ALA, prevăzut cu sistem filtrare admisie aer și 3 accese în direcții diferite. Rampele de acces și ieșire din parcare, împreună cu sistemul pluvial al teraselor sunt prevăzute cu degivrări electrice. Proiectul a prevăzut amplasarea de sisteme de climatizare aer, echipamente pentru răcire, perdele de acces în dreptul acceselor uzuale.

„Așa cum se poate observa din prezentarea de mai sus, este vorba de o piață modernă, cu dotări corespunzătoare pentru o funcționare ergonomică. Sperăm ca sucevenii și mai ales cetățenii din cartierele George Enescu și Obcini să aprecieze această piață. Am fost în această dimineață acolo, iar oamenii sunt mulțumiți pentru că piața este nouă”, a spus Ion Lungu, el apreciind că piața din George Enescu este cea mai modernă piață din județ și una dintre cele mai moderne din țară. Primarul Sucevei a anunțat că au fost începute procedurile pentru licitație iar în perioada imediat următoare va fi construită o hală modernă de lactate în Piața George Enescu.

 

Piața modernă cu parcare subterană din George Enescu, inaugurată astăzi în prezența primarului Ion Lungu. Investiția se ridică la 2,6 milioane de euro. „Este cea mai modernă piață din județ” (FOTO), 1.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 1.0/10 (1 vote cast)
Actualitate
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava