MOPAN Suceava
  • România și Germania lansează simultan, în premieră la nivelul grupului LafargeHolcim, cimentul verde ECOPlanet, cu emisii de CO2 reduse cu peste 40%;
  • De altfel, Holcim vine cu o noutate în segmentul industrial, lansând o nouă identitate pentru portofoliului de ciment vrac;
  • ECOPlanet completează portofoliul de soluții și produse ECO al Holcim România, care a lansat recent ECOPact – prima gamă de betoane verzi din industrie;
  • Toate acestea se încadrează în noul model de business propus de grupul Holcim România.

Holcim România, cel mai mare producător de materiale de construcții de pe piața autohtonă, anunță astăzi lansarea cimentului verde ECOPlanet, România și Germania fiind primele din cele aproape 80 de țări aflate la nivelul grupului LafargeHolcim,care introduc pe piață acest produs.

Primul ciment verde din portofoliu și o nouă identitate pentru cimentul vrac

ECOPlanet este primul ciment verde din portofoliul Holcim, cu emisii reduse de CO2 de peste 40% și conținut de materiale reciclate de peste 30%. ECOPlanet este un ciment de înaltă performanță, cu durabilitate superioară chiar și în medii agresive.

“Faptul că România este una dintre primele țări în care grupul LafargeHolcim lansează cimentul verde ECOPlanet ne onorează. ECOPlanet este un deschizător de drumuri pentru cimenturile verzi și reprezintă soluția noastră pentru a ajuta România să construiască cu grijă și responsabilitate față de generațiile viitoare. Alături de ECOPact, prima gamă de beton verde din industrie, ECOPlanet vine în completarea portofoliului inovator de produse și soluții al grupului Holcim România și întărește angajamentul pe care ni l-am asumat prin lansarea noului model de business ECONCEPT de a conduce tranziția spre construcții sustenabile”, a declarat Bogdan Dobre, CEO Holcim România & Market Head Moldova.

Pe lângă lansarea cimentului verde, Holcima creat o nouă identitate pentru gama sa de ciment vrac, potrivită pentru toate tipurile de construcții: construcții civile, industriale,agricole și lucrări de infrastructură. Acest portofoliu include: Holcim ExtraDur 52, Holcim Optimo 42 (ambele cu emisii reduse de CO2), Holcim Experto 52 și Holcim Portanto 42.

Lansarea cimentului verde ECOPlanet, dar și rebranding-ul portofoliului de ciment vrac, reprezintă încă un pas important făcut de grupul Holcim România pentru îndeplinirea angajamentului Net-Zero, luat la nivel global de LafargeHolcim, care își propune reducerea emisiilor de CO2 cu 20% până în 2030, respectiv neutralizarea emisiilor de CO2 până în 2050.

De curând, Holcim România a anunțat lansarea unui nou model de business, ECONCEPT, ce are la bază o ofertă integrată de produse și soluții ECO. Totodată, compania a anunțat o serie de premiere în industria materialelor de construcții, precum betonul verde ECOPact și Eticheta Verde Holcim – sistem de evaluare transparentă a performanței climatice a produselor sale. Mai multe detalii despre lansările grupului Holcim România puteți afla accesând acest link.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava