MOPAN Suceava

În cursul zilei de luni, prefectul judeţului Suceava, Florin Sinescu, a participat la o şedinţă organizată la Sucursala Salina Cacica, având drept ordine de zi planul de redresare economică a Salinei Cacica.
La întâlnire au mai participat Alexandru Rădulescu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava, deputatul Gavril Mîrza, Aurel Bucur director general al SALROM şi directorii celor şapte sucursale din cadrul Societăţii Naţionale a Sării S.A. – SALROM.
Potrivit prefectului, în cadrul discuţiilor s-a arătat că diminuarea cantităţii de sare produsă, creşterea preţului la păcură şi pierderea principalilor clienţi sunt cauzele care au dus la un declin al Salinei începând din anul 2005
Astfel, sucursala Salina Cacica a încheiat anul trecut exerciţiul financiar înregistrând pierderi de peste 500 de mii lei.
„Salina Cacica este una dintre cele mai vechi exploatări din Europa de sare recristalizată şi este unică prin faptul că galeriile sale au fost săpate de mână, fără nici un utilaj. Este un obiectiv emblematic pentru judeţul nostru, astfel că noi toţi trebuie să contribuim la identificarea celor mai bune soluţii pentru redresarea situaţiei economico-financiare cu care Sucursala Salina Cacica se confruntă în ultimii ani”, a precizat Florin Sinescu.
Florin Sinescu a mai subliniat că în urma analizei efectuate în cadrul întâlnirii de astăzi de la Cacica s-a stabilit ca obiectiv pe termen lung pentru relansarea economică a Salinei Cacica, realizarea racordului la reţeaua de gaze naturale care va duce la reducerea costurilor de producţie, iar pe termen scurt va fi îmbunătăţită strategia de management şi va fi aplicată o politică de marketing mai agresivă pentru recâştigarea pieţei.

Pierderi de peste 500.000 de lei la Salina Cacica, 9.0 out of 10 based on 1 rating
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Economic
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
E.ON - Luna aceasta, factura electronica iti poate aduce premii in fiecare zi
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava