MOPAN Suceava

Creatorul de modă francez Pierre Cardin a murit la vârsta de 98 de ani.

Marele creator de modă s-a stins din viață marți dimineață, la un spital din Neuilly, lângă Paris, potrivit familiei acestuia. „Este o zi extrem de tristă pentru familia noastră. Pierre Cardin nu mai este. Suntem cu toții mândri de extraordinara ambiție a sa și de îndrăzneala de care a dat dovadă de-a lungul vieții.”, a transmis familia lui Pierre Cardin printr-un comunicat oficial, conform contactmusic.com.

După anunțul tristului eveniment, pagina sa oficială de Instagram a distribuit cateva dintre vorbele pe care le spunea mai mereu: „Mereu am lucrat în propriul meu stil, care e diferit de al tuturor. Scopul meu a fost să fiu diferit, pentru că doar asta dăinuiește.”

Alăturându-se în 1946 casei Christian Dior, Pierre Cardin a contribuit la naşterea New Look care a revoluţionat moda de după război. Pierre Cardin şi-a creat propria casă de modă în 1950 şi şi-a făcut rapid un nume. Om de afaceri strălucit, el a creat un imperiu, pe care l-a extins apoi în numeroase ţări asiatice, în special China, bazându-se pe creaţiile sale, dar şi pe o serie impresionantă de produse sub licenţă. Cunoscut pentru fascinaţia sa faţă de spaţiu şi viitor, puternic înrădăcinată în anii 1960 şi 1970, exprimată prin celebra rochie Cosmos sau prin salopetele sale raiate purtate sub fustele cu bretele, Cardin este considerat singurul designer care nu a privit niciodată în trecut pentru a-și căuta inspirația.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
Vedete
Etichete

ContactMusic.com
Contactmusic.com is an entertainment website focusing on the best from the worlds of music, film, games and celebrity.

SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava