MOPAN Suceava

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a anunţat că noua pistă a Aeroportului Internaţional „Ştefan cel Mare” din Suceava va fi finalizată în totalitate până la finalul acestei luni, astfel încât să poată fi folosită la Suceava Airshow, care va avea loc în data de 29 august 2015. Cătălin Nechifor a anunţat că în momentul de faţă constructorul firma Tehnic Asist SRL Botoşani a început să toarne ultimul strat de asfalt al pistei de aterizare/decolare şi pe timp de noapte. În noaptea de marţi spre miercuri, el a inspectat modul în care lucrează constructorul, declarându-se mulţumit de faptul că firma botoşăneană urgentează lucrările, astfel încât acestea să fie finalizate în cel mai scurt timp. „În ritmul acesta sâmbăta viitoare pista nouă va fi pregătită pentru Suceava Airshow, şi urmează continuarea lucrărilor la platformă, căi de rulare, balizaj şi la celelate investiţii din proiectuld e modernizare”, a spus Cătălin Nechifor.

De asemenea, managerul de proiect al SC Tehnic Asist SRL Botoşani, Gheorghe Rusanovschi, ne-a declarat că decizia de a lucra şi noaptea a fost luată pentru a recupera zilele în care nu s-a putut asfalta din cauza ploilor. Gheorghe Rusanovschi a ţinut să dea asigurări că la modul în care se derulează lucrările, turnarea ultimului strat de asfalt pe pista aeroportului va fi finalizată până în data de 27 august.

Gheorghe Rusanovschi a precizat că după finalizarea pistei vor fi urgentate şi celelalte investiţii, la căile de rulare, la platformă, turnul de control şi uzina electrică. Reprezentantul firmei Tehnic Asist a precizat că proiectul de modernizare al Aeroportului „Ştefan cel Mare” va fi finalizat până la termenul stabilit, respectiv luna octombrie a acestui an.
Proiectul „Modernizare suprafaţă de mişcare şi balizaj, turn de control şi amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie tip ILS” este finanţat din fonduri europene, valoarea totală a acestuia fiind de 104,9 milioane de lei, fără TVA. Investiţia vizează mărirea pistei de decolare/aterizare la 2.460 de metri, modernizarea căilor de rulare în lungime de 120 de metri, modernizarea platformei de încărcare care va avea o lungime de 290 de metri, modernizarea sistemului de balizaj, construirea unui turn de control şi amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie aeriană de tip ILS.

Tarom a anunţat deja că va relua zborurile de pe Aeroportul „Ştefan cel Mare” Suceava

Pista Aeroportului de la Salcea va fi finalizată până pe 27 august 2015, 6.3 out of 10 based on 4 ratings
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.3/10 (4 votes cast)
Administraţie
SAV-COM Suceava
MOPAN Suceava
FACOS Suceava
Edofier Fier Forjat
Castiga premii zilnice cu factura electronica din contul E.ON Myline
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
Jidvei - vinuri albe romanesti de calitate
A.I.T.I. Imobiliare Suceava
General Construct - Anunturi angajare
Aeroportul International Stefan cel Mare Suceava
REVINE Suceava
Hornar de Bucovina
Locuri de munca in Romania
ROMFOUR - Transport international de persoane colete - auto pe platforma
Loial Impex Suceava